Skandal sa pevačicom u radnji u Novom Sadu

88

Predsednicа Koordinаcionog telа zа rodnu rаvnoprаvnost Zorаnа Mihаjlović osudila je danas ponаšаnje zаposlenih u...

 • Odgovor na @ only fols and horses

  Eto nedavno sam bio žrtva džeparenja. Ali sam ipak nešto osetio i odmah shvatio da mi nema novčanika. Okrenuo sam se i iza mene su bili jedan mladi Rom i jedna devojka koja nije bila Romske nacionalnosti. Vođen predrsudama posumnjao sam na Roma i zaustavio ga i tražio novčanik. Dečko je bio jako iznenađen time ali sam, i dalje vođen mojim diskriminatorskim pretpostavkama krenuo da ga pretresam i našao svoj novčanik sa nekoliko hiljada dinara, karticama i dokumentima. Zvao bih odmah policiju ali se tu okupilo još nekoliko Roma koji su galamili i tvrdili da maltretiram dete i to prilično preteći. Ipak sam prijavio policiji a na sreću bilo je tu i kamera koje su ih snimile. Ne znam šta se dalje dešavalo, nisu me zvali. Rasista nisam, to je sigurno, predrasude imam, na žalost a moju sreću, te predrasude su me poštedele velike neprijatnosti.

 • *
  *

  Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo

  Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke, vređanje, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje je zabranjen na MONDO portalu.

  Redakcija MONDO portala zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Redakcija MONDO portala nema obavezu obrazlaganja odluka vezanih za skraćivanje komentara i njihovo objavljivanje.

  Molimo vas da obratite pažnju na pravopisnu i gramatičku ispravnost komentara koje šaljete.

  Komentari pisani isključivo velikim slovima, kao i oni koji sadrže linkove ka drugim sajtovima, neće biti objavljeni.

  Komentari kojima nam skrećete pažnju na slovne greške, tehničke i druge propuste u objavljenim vestima neće biti objavljeni. Njih možete uputiti uredništvu vesti putem kontakt linka na portalu. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo (a možete ih poslati na adresu uredništva).

  Komentari koji sadrže optužbe drugih osoba za počinjeno krivično delo ne objavljujemo. Ovu vrstu komentara možete slati na adrese urednika sajta jer moderatori nisu u mogućnosti da istražuju tačnost navedenih optužbi.

  U skladu sa Zakonom o javnom informisanju, posebno članom 43, ne može se objaviti lični pisani zapis, zapis lika i zapis glasa „bez pristanka lica čije reči, glas odnosno lik sadrži, ako se pri objavljivanju može zaključiti koje je to lice“, takođe „ni bez pristanka onoga kome su namenjeni, odnosno onoga na koga se odnose, ako bi objavljivanjem bilo povređeno pravo na privatnost ili koje drugo pravo tog lica“.

  Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije MONDO portala. Međutim, po postojećem Zakonu o javnom informisanju MONDO portal odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim veb adresama pa će se u skladu sa tim i odnositi prema komentarima čitalaca.

  Polja obeležena zvezdicom je obavezno popuniti, a upisivanje e-mail adrese nije obavezno.


Povezano

Sve vesti