Venecuela: Vojska lojalna Maduru, ne priznaje Guaida

23

U Venecueli je veoma napeta situacija. Vojska Venecuele odbija da prizna predsednika parlamenta Huana Guaida koji se...

 • Odgovor na @ Robespjer

  Jednostavno, sve se vrti oko esencijalne stvari za život svake zemlje a pogotovu zemljalja koje imaju najmoćnije industrije u razvoju za sve to glavni temelj je gorivo bez pogonskog goriva nema ni razvoja u ovom slučaju nafte .Po mnogim procenama Venecuela je prebogata naftom mozda csk i od Saudi Arabije , e sada takozvani kartel nekadasnji 7 sestara , Exxon (sada ExxonMobil), Mobil (sada ExxonMobil), Chevron, Gulf Oil (sada Chevron), Texaco (sada Chevron), BP and Shell koji su uspostavili monopol nad sirovom naftom od 1940 do 1970 mada za neke po njihovim mišljenjima njihov monopol traje i danas , e sada ta moc 7 sestara danas se prelila u bankarski naftni kartel. Koji nece dozvoliti da im bukvalno u njihovom ( Američkom ) dvorištu Venecuela takva zlatna ili bolje reći broj 1 u budućnosti naftna koka pobegne iz šaka , zato lobi vuče svoje politik veze da bi dominirao u svoju korist državom koju želi da stavi pod svoje .A to se postiže tako sto prvo zemlju izolujes zivot postaje nepodnosljiviji onda upalis varnicu nezadovoljstva ubacis trojanske konje koji ubede narod da ce posle revolucije biti bolje narod zagrize mamac , otera nepozeljnog lidera onda se postave pozeljni lideri oni koji će ispuniti očekivano , njima se pruži ekonomska pomoć u vidu preskupih kredita pomogne im se da smire sicialnu i ekonomsku situaciju narod kao zadovoljan svetlom budućnošću ispred njega dok poltroni politicari odradjuju iza brega interese velikih igrača .Kao sto je rečeno u proslosti politika nije tu zarad naroda i njegove dobrobiti, ona je tu da čovek pojedinac dosegne moć i interes , da svoju volju nametne i kontrolise druge ...

 • *
  *

  Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo

  Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke, vređanje, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje je zabranjen na MONDO portalu.

  Redakcija MONDO portala zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Redakcija MONDO portala nema obavezu obrazlaganja odluka vezanih za skraćivanje komentara i njihovo objavljivanje.

  Molimo vas da obratite pažnju na pravopisnu i gramatičku ispravnost komentara koje šaljete.

  Komentari pisani isključivo velikim slovima, kao i oni koji sadrže linkove ka drugim sajtovima, neće biti objavljeni.

  Komentari kojima nam skrećete pažnju na slovne greške, tehničke i druge propuste u objavljenim vestima neće biti objavljeni. Njih možete uputiti uredništvu vesti putem kontakt linka na portalu. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo (a možete ih poslati na adresu uredništva).

  Komentari koji sadrže optužbe drugih osoba za počinjeno krivično delo ne objavljujemo. Ovu vrstu komentara možete slati na adrese urednika sajta jer moderatori nisu u mogućnosti da istražuju tačnost navedenih optužbi.

  U skladu sa Zakonom o javnom informisanju, posebno članom 43, ne može se objaviti lični pisani zapis, zapis lika i zapis glasa „bez pristanka lica čije reči, glas odnosno lik sadrži, ako se pri objavljivanju može zaključiti koje je to lice“, takođe „ni bez pristanka onoga kome su namenjeni, odnosno onoga na koga se odnose, ako bi objavljivanjem bilo povređeno pravo na privatnost ili koje drugo pravo tog lica“.

  Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije MONDO portala. Međutim, po postojećem Zakonu o javnom informisanju MONDO portal odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim veb adresama pa će se u skladu sa tim i odnositi prema komentarima čitalaca.

  Polja obeležena zvezdicom je obavezno popuniti, a upisivanje e-mail adrese nije obavezno.


Povezano

Sve vesti