Za spas planete - PROTIV plastičnih kesa! (GRAFIKA)

video photo 24

Pročitajte kakav su kancer plastične kese i šta zemlje u svetu rade ovim povodom. I, naravno, gde smo mi. Da li...

 • Odgovor na @ pitam

  Zabraniti plastične kese i flaše na globalnom nivou za početak, podići svest ljudima o korišćenju ambalaža za višekratnu upotrebu, po principu staklenih flaša za pivo, koje vraćamo kada kupujemo novo, takve da budu i za sokove, mleko i ostale proizvode, kao i o reciklaži i odlaganju smeća. Ne treba mnogo za to, samo zakon da se uvede. Pominje se biomasa, ona je još i najmanji problem, svakako je iz prirode prirodno potekla, nije problem baciti u šumu pokošenu travu, lišće koje se očisti, mrtvu životinju, svakako bi prirodnim putem završila u prirodi i procesu kruženja energije, problem je plastika koje je sve više i koja se neće raspasti za naših života, pa i mnogo duže, niti učestvuje u procesu kruženja energije! Jedna nam je planeta, a već smo uspeli u zadnjih dvesta godina, što zanemarljivo i smešno koliko dugo postoji planeta, da je upropastimo više nego za sve milione godine pre nas. Nije nepovratno, ali smo već na ivici!

 • *
  *

  Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo

  Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke, vređanje, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje je zabranjen na MONDO portalu.

  Redakcija MONDO portala zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Redakcija MONDO portala nema obavezu obrazlaganja odluka vezanih za skraćivanje komentara i njihovo objavljivanje.

  Molimo vas da obratite pažnju na pravopisnu i gramatičku ispravnost komentara koje šaljete.

  Komentari pisani isključivo velikim slovima, kao i oni koji sadrže linkove ka drugim sajtovima, neće biti objavljeni.

  Komentari kojima nam skrećete pažnju na slovne greške, tehničke i druge propuste u objavljenim vestima neće biti objavljeni. Njih možete uputiti uredništvu vesti putem kontakt linka na portalu. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo (a možete ih poslati na adresu uredništva).

  Komentari koji sadrže optužbe drugih osoba za počinjeno krivično delo ne objavljujemo. Ovu vrstu komentara možete slati na adrese urednika sajta jer moderatori nisu u mogućnosti da istražuju tačnost navedenih optužbi.

  U skladu sa Zakonom o javnom informisanju, posebno članom 43, ne može se objaviti lični pisani zapis, zapis lika i zapis glasa „bez pristanka lica čije reči, glas odnosno lik sadrži, ako se pri objavljivanju može zaključiti koje je to lice“, takođe „ni bez pristanka onoga kome su namenjeni, odnosno onoga na koga se odnose, ako bi objavljivanjem bilo povređeno pravo na privatnost ili koje drugo pravo tog lica“.

  Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije MONDO portala. Međutim, po postojećem Zakonu o javnom informisanju MONDO portal odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim veb adresama pa će se u skladu sa tim i odnositi prema komentarima čitalaca.

  Polja obeležena zvezdicom je obavezno popuniti, a upisivanje e-mail adrese nije obavezno.


Povezano

Sve vesti