"Iz Srbije u inostranstvo godišnje ode 300 lekara"

29

Direktor Lekarske komore Srbije Milan Dinić izjavio je da nema tačnih podataka koliko lekara godišnje napusti...

 • Odgovor na @ Hipokrat

  Da,treba poboljšati finansijski status lekara...ali,da li će to biti dovoljno da se poboljša njihov odnos prema pacijentima.Da li više neće biti plavih koverti,primanja preko reda,po raznim osnovama,da li će biti odgovorni zbog lekarske greške,sa smrtnim ishodom.Čisto sumnjam.Jer to ne zavisi samo od lekarke etike,već i mentaliteta naroda koji ima naviku da časti doktore,kad oni to i odbijaju.I da li će se razgraničiti rad u državnoj ustanovi i rad u privatnoj ordinaciji,jer tu je leglo korupcije.Što se tiče podmlatka,ne treba brinuti,bar na kratke staze.Deca lekara najčešće idu roditekjskim stopama,i bez većeg napora završavaju medicinu i lako nalaze posao. Suma sumarum.U Srbiji se može lečiti samo onaj ko ima para.Ostali su prekobrojni,i sa stanovišta globalne elite,koja kroji svet !

 • *
  *

  Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo

  Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke, vređanje, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje je zabranjen na MONDO portalu.

  Redakcija MONDO portala zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Redakcija MONDO portala nema obavezu obrazlaganja odluka vezanih za skraćivanje komentara i njihovo objavljivanje.

  Molimo vas da obratite pažnju na pravopisnu i gramatičku ispravnost komentara koje šaljete.

  Komentari pisani isključivo velikim slovima, kao i oni koji sadrže linkove ka drugim sajtovima, neće biti objavljeni.

  Komentari kojima nam skrećete pažnju na slovne greške, tehničke i druge propuste u objavljenim vestima neće biti objavljeni. Njih možete uputiti uredništvu vesti putem kontakt linka na portalu. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo (a možete ih poslati na adresu uredništva).

  Komentari koji sadrže optužbe drugih osoba za počinjeno krivično delo ne objavljujemo. Ovu vrstu komentara možete slati na adrese urednika sajta jer moderatori nisu u mogućnosti da istražuju tačnost navedenih optužbi.

  U skladu sa Zakonom o javnom informisanju, posebno članom 43, ne može se objaviti lični pisani zapis, zapis lika i zapis glasa „bez pristanka lica čije reči, glas odnosno lik sadrži, ako se pri objavljivanju može zaključiti koje je to lice“, takođe „ni bez pristanka onoga kome su namenjeni, odnosno onoga na koga se odnose, ako bi objavljivanjem bilo povređeno pravo na privatnost ili koje drugo pravo tog lica“.

  Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije MONDO portala. Međutim, po postojećem Zakonu o javnom informisanju MONDO portal odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim veb adresama pa će se u skladu sa tim i odnositi prema komentarima čitalaca.

  Polja obeležena zvezdicom je obavezno popuniti, a upisivanje e-mail adrese nije obavezno.


Povezano

Sve vesti