NAUKA KROZ PRIČE: Da li smo sami u univerzumu? (VIDEO)

video 74

U novoj epizodi, bavimo se pitanjem vanzemaljskih civilizacija i njihovih eventualnih poseta Zemlji!

 • Odgovor na @ jomar

  Ako je kojim slučajem moj drug iz obdaništa Albert Ajnštajn u pravu, i ako je naj veća moguća brzina kretanja u kosmosu približna brzini svetlosti, onda sa pravom pretpostavljam da putovanje od naj bliže zvezde do našeg solarnog sistema traje veoma duuuuugo. Ako sada tome dodamo pretpostavljeni životni vek takvih putnika, e tu ćemo se zapetljati, od toga da je to putovanje moguće i svrsishodno do toga da je ne izvedivo i ne svrsishodno. Uzgred, koliko provijanta bi takvi putnici morali da vugle sa sobom? Već po ovome vidimo da bi ta letilica morala da bude veća od fudbalskog stadiona i to samo za jednog putnika ma koliki on bio. Ako bi takav neko i došao do nas, sigurno ne bi prošao ne primećen, tako da ipak više verujem da nas živi primerci ITa nisu posećivali, ali to nikako ne znači da ne postoje. Čak šta više, ubedjen sam da kosmos vrvi od raznih oblika života, pa i vrlo naprednih kako civilizaciski tako i tehnički, ali gore pomenuta ograničenja ih sputavaju da šetaju izvan svojih solarnih sistema.

 • *
  *

  Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo

  Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke, vređanje, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje je zabranjen na MONDO portalu.

  Redakcija MONDO portala zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Redakcija MONDO portala nema obavezu obrazlaganja odluka vezanih za skraćivanje komentara i njihovo objavljivanje.

  Molimo vas da obratite pažnju na pravopisnu i gramatičku ispravnost komentara koje šaljete.

  Komentari pisani isključivo velikim slovima, kao i oni koji sadrže linkove ka drugim sajtovima, neće biti objavljeni.

  Komentari kojima nam skrećete pažnju na slovne greške, tehničke i druge propuste u objavljenim vestima neće biti objavljeni. Njih možete uputiti uredništvu vesti putem kontakt linka na portalu. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo (a možete ih poslati na adresu uredništva).

  Komentari koji sadrže optužbe drugih osoba za počinjeno krivično delo ne objavljujemo. Ovu vrstu komentara možete slati na adrese urednika sajta jer moderatori nisu u mogućnosti da istražuju tačnost navedenih optužbi.

  U skladu sa Zakonom o javnom informisanju, posebno članom 43, ne može se objaviti lični pisani zapis, zapis lika i zapis glasa „bez pristanka lica čije reči, glas odnosno lik sadrži, ako se pri objavljivanju može zaključiti koje je to lice“, takođe „ni bez pristanka onoga kome su namenjeni, odnosno onoga na koga se odnose, ako bi objavljivanjem bilo povređeno pravo na privatnost ili koje drugo pravo tog lica“.

  Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije MONDO portala. Međutim, po postojećem Zakonu o javnom informisanju MONDO portal odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim veb adresama pa će se u skladu sa tim i odnositi prema komentarima čitalaca.

  Polja obeležena zvezdicom je obavezno popuniti, a upisivanje e-mail adrese nije obavezno.


Povezano

Sve vesti