Kako "preživeti" vantelesnu oplodnju

47

Kako prevazići prvi šok koji vas parališe kad saznate da ne možete tako lako da dobijete bebu, kako sačuvati zdrav...

 • Odgovor na @ 1976

  Prođosmo zajedno kroz svu muku zvanu neplodnost. Znam dobro kako je neplodnim parovima. Pogotovo ženama - agonija, patnja, očaj. Da ne detaljišem previše: spontani, više od decenije muke, a sad čekamo treće od kojih je samo prvo dobijeno pomoću VTO! Čudo neviđeno, dar od Boga, ne znam šta drugo reći. Ovo je ogroman problem, a o tome se ne piše, ne priča, ne pomaže se ljudima. Gluposti poput estrade, rijalitija, politike okupirale medije; bašibozuk i nesoj isplivao na površinu. Mondo, ajde bar vi pokrenite inicijativu, pomozite ljudima koji ovu muku muče. Takvima treba ogromna podrška i postrek. Moja poruka neplodnim parovima: budite sivonje, uporni kao mazge, do mazohizma i fanatizma, ne odustajte dok god postoji i tračak nade! Ne žalite za izgubljenim trudom, vremenom, parama jer su utrošeni na plemenit cilj! Ionako smo svi mi previše svojih resursa bacili na gluposti poput tv-a, mobilnih, kompjutera, kafića, izlazaka, pa bar malo možemo i na borbu za ljudski život. I verujte medicini, a uzdajte se u Boga. Nikakve vradžbine, lekovi na svoju ruku. Što pre kod pravog lekara i strpljivo - zajedno i u ljubavi.

 • *
  *

  Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo

  Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke, vređanje, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje je zabranjen na MONDO portalu.

  Redakcija MONDO portala zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Redakcija MONDO portala nema obavezu obrazlaganja odluka vezanih za skraćivanje komentara i njihovo objavljivanje.

  Molimo vas da obratite pažnju na pravopisnu i gramatičku ispravnost komentara koje šaljete.

  Komentari pisani isključivo velikim slovima, kao i oni koji sadrže linkove ka drugim sajtovima, neće biti objavljeni.

  Komentari kojima nam skrećete pažnju na slovne greške, tehničke i druge propuste u objavljenim vestima neće biti objavljeni. Njih možete uputiti uredništvu vesti putem kontakt linka na portalu. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo (a možete ih poslati na adresu uredništva).

  Komentari koji sadrže optužbe drugih osoba za počinjeno krivično delo ne objavljujemo. Ovu vrstu komentara možete slati na adrese urednika sajta jer moderatori nisu u mogućnosti da istražuju tačnost navedenih optužbi.

  U skladu sa Zakonom o javnom informisanju, posebno članom 43, ne može se objaviti lični pisani zapis, zapis lika i zapis glasa „bez pristanka lica čije reči, glas odnosno lik sadrži, ako se pri objavljivanju može zaključiti koje je to lice“, takođe „ni bez pristanka onoga kome su namenjeni, odnosno onoga na koga se odnose, ako bi objavljivanjem bilo povređeno pravo na privatnost ili koje drugo pravo tog lica“.

  Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije MONDO portala. Međutim, po postojećem Zakonu o javnom informisanju MONDO portal odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim veb adresama pa će se u skladu sa tim i odnositi prema komentarima čitalaca.

  Polja obeležena zvezdicom je obavezno popuniti, a upisivanje e-mail adrese nije obavezno.


Povezano

Sve vesti