Kako bi prošao biciklista da je OVO uradio u Srbiji

19

Vozača automobila možda čeka paprena kazna nakon ovog prekršaja

 • Odgovor na @ NoOne

  Posto vidim da svi brane biciklistu, automatski pljuju Srbiju i spominju bahatost vozaca, zelim da dam komentar iz oba "sveta". Slazem se da ima bahatih vozaca, mnogo neregularnosti u vozackom svetu. Al mi para usi i oci kad slusam da se samo jedna strana uzdize, ne dajuci se realan komentar i na bicikliste. Bicikl je jedno od najopasnijih prevoznih sredstava u saobracaju, jer je lagano, nagli pokreti su veoma cesti i najteze ih je predvideti. Slazem se da nema biciklistickih staza u Srbiji i da treba da postoje, jer svako ima pravo da vozi sta zeli. Al kad se vec pominje kultura vozaca, sto nije na zavidnom nivou, treba pomenuti i kulturu biciklista, sto takodje nije da bas odstupa puno od vozacke. Koliko puta sam se ja sretao sa situacijom, da biciklista naglo sleti sa trotoara ispred mene, koliko puta sam se sreo da bez prethodne signalizacije, rukom, skrece, iz moje tacke gledista naglo. Nije biciklista samo onaj koji se bavi profesionalno time, pa zna kako da se ponasa, kao sto nije ni vozac samo onaj koji zivi od toga, pa se pridrzava svakoj zakonskoj zabrani. Ima mnogo kod nas biciklista koji su stariji ljudi, deca, oni koji su odlucili da danas kupe biciklo, jer su culi da se mrsavi od toga. Pa je situacija mnogo gora i sa te strane sveta. Ne branim vozace, ima mnogo bahatih, al takodje ima mnogo biciklista koji se ponasaju kao da im ta dva tocka omogucavaju brzinu i bolju spretnost, u odnosu na ostale ucesnike u saobracaju. Nemojte samo braniti jednu stranu, jer postoji mnogo mana i na drugoj...

 • *
  *

  Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo

  Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke, vređanje, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje je zabranjen na MONDO portalu.

  Redakcija MONDO portala zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Redakcija MONDO portala nema obavezu obrazlaganja odluka vezanih za skraćivanje komentara i njihovo objavljivanje.

  Molimo vas da obratite pažnju na pravopisnu i gramatičku ispravnost komentara koje šaljete.

  Komentari pisani isključivo velikim slovima, kao i oni koji sadrže linkove ka drugim sajtovima, neće biti objavljeni.

  Komentari kojima nam skrećete pažnju na slovne greške, tehničke i druge propuste u objavljenim vestima neće biti objavljeni. Njih možete uputiti uredništvu vesti putem kontakt linka na portalu. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo (a možete ih poslati na adresu uredništva).

  Komentari koji sadrže optužbe drugih osoba za počinjeno krivično delo ne objavljujemo. Ovu vrstu komentara možete slati na adrese urednika sajta jer moderatori nisu u mogućnosti da istražuju tačnost navedenih optužbi.

  U skladu sa Zakonom o javnom informisanju, posebno članom 43, ne može se objaviti lični pisani zapis, zapis lika i zapis glasa „bez pristanka lica čije reči, glas odnosno lik sadrži, ako se pri objavljivanju može zaključiti koje je to lice“, takođe „ni bez pristanka onoga kome su namenjeni, odnosno onoga na koga se odnose, ako bi objavljivanjem bilo povređeno pravo na privatnost ili koje drugo pravo tog lica“.

  Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije MONDO portala. Međutim, po postojećem Zakonu o javnom informisanju MONDO portal odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim veb adresama pa će se u skladu sa tim i odnositi prema komentarima čitalaca.

  Polja obeležena zvezdicom je obavezno popuniti, a upisivanje e-mail adrese nije obavezno.


Povezano

Sve vesti