KOLIMA NA PLIVANJE: Autoput u Beogradu danas (VIDEO)

video 102

Jaka kiša koja je danas ponovo pogodila Beograd izazvala je, sasvim očekivano, kolaps u saobraćaju. Ali ipak, ovakve...

 • Odgovor na @ Mongul King

  Najveci problem je tu po mome misljenju kanalizacija , to jest iako ne zivim u BG mislim da je kanalizacija nije uradjena jos od davnina kako treba i da oni koji su prvi zapoceli jos od tada nisu omali predstavu da ce to postati milionski grad .Pogledajmo Londonsku kanalizaciju izgradjena jos pre 200 i kusur godina glavni delovi ali taj sto ju je gradio i projektovao znao je da ce grad rasti izracunao covek prosek radjanje prosek umiranje kroz par decenija i onda napravio model za 1000 godina i uzracunao kako treba da izgleda sve i uradio plus ostavio prikljucke za jos sirenja i dopunavanja . Mislim da je sad nemoguce uraditi to u BG , ali kanalizacija za BG i plus imati naum buducnost trebalo bi da bude ovako cevi gradhene od visoko kvalitetnih cigli oblik cevi u jajastom obliku tako imaju naj jaču moć izdržljivosti plus cevi visoko armiran beton , minimum velicina najmanje cevi promer 2.5 metara pa bi ispod grada trebalo sagraditi bazen koji bi iskljucivo sluzio za prihvat kada su velike vode u pitanju i velike kise kada se sve to spoji sa kanalizacijom ljudskom dobiva se velika kolicina tecnosti koju treba odvesti tako da bi bazen bio negde visine 15 metara i zapremine 1 miliardu hektolitara to bi bilo dovoljno imao bi donje i gornje odvodne cevi koje su stalno otvorene promer 3 metra gornje sluze pri vrhu kako se bazen bude napunio one odvode tecnost a donje se otvaraju kada bazen sekne dovoljno da bi se izpraznila ostala kolicina .Bazen bi bilo centralna tacka u kojeg bi se ulivalo 10 glavnih cevi kao tuneli za vozila izgradjenih da ne bi dolazilo nikada do zapusenja a da ne bi dolazilo nikada do zapusenja pobrinula bi se mreza specialnih kolektora koji bi rasuti sirom grada bilo bi dovoljno oko 1000 da sve lepo filtriraju pa tek u kanalizaciju da ne zavrsava kabasti otpad u kanalizaciju i naravno ponovna mreza izgradnje sve iz pocetka svih prikljucaka velikih promera za sva domacinstva i oblasti . Mislim da ovako zauvek bi se resio problem sto se tice kanalizacije i izlivanja e sada glavni problem cena to bi sigurno kostalo negde znaci ne stedeti na materijalu uraditi sve kako treba full oko manje vise 800 miliardi evra sto gledano na nivou drzava i nije neka para . 🙂

 • *
  *

  Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo

  Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke, vređanje, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje je zabranjen na MONDO portalu.

  Redakcija MONDO portala zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Redakcija MONDO portala nema obavezu obrazlaganja odluka vezanih za skraćivanje komentara i njihovo objavljivanje.

  Molimo vas da obratite pažnju na pravopisnu i gramatičku ispravnost komentara koje šaljete.

  Komentari pisani isključivo velikim slovima, kao i oni koji sadrže linkove ka drugim sajtovima, neće biti objavljeni.

  Komentari kojima nam skrećete pažnju na slovne greške, tehničke i druge propuste u objavljenim vestima neće biti objavljeni. Njih možete uputiti uredništvu vesti putem kontakt linka na portalu. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo (a možete ih poslati na adresu uredništva).

  Komentari koji sadrže optužbe drugih osoba za počinjeno krivično delo ne objavljujemo. Ovu vrstu komentara možete slati na adrese urednika sajta jer moderatori nisu u mogućnosti da istražuju tačnost navedenih optužbi.

  U skladu sa Zakonom o javnom informisanju, posebno članom 43, ne može se objaviti lični pisani zapis, zapis lika i zapis glasa „bez pristanka lica čije reči, glas odnosno lik sadrži, ako se pri objavljivanju može zaključiti koje je to lice“, takođe „ni bez pristanka onoga kome su namenjeni, odnosno onoga na koga se odnose, ako bi objavljivanjem bilo povređeno pravo na privatnost ili koje drugo pravo tog lica“.

  Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije MONDO portala. Međutim, po postojećem Zakonu o javnom informisanju MONDO portal odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim veb adresama pa će se u skladu sa tim i odnositi prema komentarima čitalaca.

  Polja obeležena zvezdicom je obavezno popuniti, a upisivanje e-mail adrese nije obavezno.


Povezano

Sve vesti