ASTRONOMSKI DUG: SAD "u buli" 20.000 mlrd $

5

Javni dug SAD je, prvi put u istoriji te države, probio granicu od 20.000 milijardi dolara.

 • Kalimero 

  Kakve su to gluposti. Ova informcije samo pokazuje koliko je u stvari sve jedna velika prevara i da je novac u obliku kakvog ga mi poznajemo jedna obična fikcija, laž. Kakvo je čvrsto pokriće za 20.000mlrd Dolara duga? Jedno prilikom sam slučajno saznao da je ukupna količina Evra u opticuju kroz banknote (novčanice) oko 880mlrd Evra. Sad vi vidite kakve su fikcije ovi dugovi od 20.000mlrd ili dug jedne Italije kao članice EU u kojoj je Evro u opticaju od 3000mlrd. itd. Kome vi možete biti dužni hiljade milijardi Dolara ili Evra koji u stvari i ne postoje jer nemaju nikakvu čvrstu valutnu podlogu sem izmišljenih bankarskih cifara.

  Odgovori
 • petar 

  Novcanice su samo jedan oblik novca.

 • Ivan 

  A nama se javni dug svakim danom sve vise smanjuje, posto svakim danom sve manje i manje konzumiramo sve osim i vazduha. Sta bi Ameri dali da imaju Predsednika, Premijera kao mi. Jedino nam ne zavide Rusija i Severna Koreja, oni imaju jos bolje i sposobnije vodje nego mi. Jos samo treba da razvijemo svoj nuklearni program u Vinci i krenemo da pretimo komsijama. Samo jako!

  Odgovori
 • sepi 

  Sto se Srbije tice ,donet je zakon da taj dug me e da predje,45%, a ovi dogurali do 75% i gle,krsili zakon a niko ne odgovara? Kako to ovi sada i oni pre njih mogu da krse zakon koji sami usvajaju tj skupstina,a ne odgovaraju!? A Amerika...da li ste se zapitali kome oni duguju...pa privatnim licima,tj bitangama koji pljackaju citav svet,oni koju su napravili takozvane ,,federalne americke rezerve,, i koji stampaju bezvredni papir tj dolare koji odavno nemaju pokrica u zlatu...Rotshildi,Rokfelerovi..

  Odgovori
 • Xi SIN Ping 

  Vladari senke.

Dodaj komentar Svi komentari 5
Sve vesti