Lažni med na policama marketa

8

Ministarstvo trgovine iz trgovinskog lanca "Idea" povlači livadski med pod robnom markom "K plus" pošto je utvrđeno...

 • Pera 

  Morate voditi računa kada komentarišete jer je tu interes izvesnog Rodoljuba živadinovića, predsednika saveza pčelara. On u svom ličnom interesu sprovodi određenu „hajku“ koja je usmerena na sve koji su protiv njegovih interesa (njegovih linih interesa). Ako ste bolje upoznati savez pčelara je krenuo u izgradnju pogona za otkup i plasman meda. Kao član vldajuće stranke u povlašćenom je položaju i ima puno fotografija gde je on u društvu Glamočića, ministra Nedimovića ili sadašnje predsednice vlade Ane Brnabić (nađite na sajtu SPOS). Konkurenciju treba onesposobiti i to se izgleda i radi. Ove senzorske analize su kao 3 sekunde u reketu: može sudija da vas zeza kol’ko hoće. PS Inače, dotični Živadinović ne može da namakne novac za pogon, ali ne dozvoljava da se osnuje akcionarsko društvo, jer onda on tu može izgubiti LIČNI uticaj. Zato i rade senzorske analize, a nema izveštaja o hemijskim analizama pa mu to dođe kao stvar ukusa. A o ukusima ne treba raspravljati. Osnovna poruka koju Politika prenosi je: Kupci su prevarenije su umesto meda kupili verovatno neki hidrolizovani sirup. Verovatno…E to je “naučni” i stručni zaključak. P i ono “zdravorzumski” što kaže dr Opsenica i to je po pravilniku o kvalitetu meda (a u stvari nije). A i med je po njenom tumačenju “verovatno” bezbedan (pa što onda trči perd rudu i daje izjave u nečiju korist dok se ne urade analize i kaže med JESTE ili NIJE bezbedan). Politika verovatno često učestvuje u igri Živadinovića&CO. Suština igre je da se stvori monopol koji će Živadinović voditi voditi pa sve uzmite sa rezervom što Politika prenosi. Inače blokiraju komentre na svom sajtu onih koji su malo više upućeni u problematiku. A Živadinovićeva ekipa je sufinansijer laboratorije na Hemijskom fakultetu pa opet zaključite sami pozadinu priče. Sekretar Apimondije i predsednica Vlade države http://spos.info/predsednik-i-sekretar-apimondije-boravili-u-srbiji/ sufinansiranje laboratorije http://spos.info/izvestaj-sa-sabora-predsednika-drustava-i-udruzenja-clanica-spos-a/ Članovi vlde i Živadinović “osvedočeni” (stranački) prijatelji http://spos.info/ana-brnabic-osvedoceni-prijatelj-pcelarstva-nova-je-predsednica-vlade-srbije/

  Odgovori
 • Sinisa pcelar. 

  Med uglavnom kupuju za starije,bolesne i decu. Proizvodnju laznog meda treba tretirati kao pokusaj ubistva jer je lazni med za ove ljude smrtonosan. A oni koji proizvode takav med to znaju i potpuno svesno unistavaju zivote bolesnih i dece.

  Odgovori
 • dalabu 

  Sustina je da se kazne,kako proizvodjac tako i trgovac...jer je jasno da kontrola ne postoji....+ javno da se objavi naziv firme koja je proizvodila i prodavala...poz...

  Odgovori
 • sepi 

  Za ovog ,,pametnog,, Ivana.Mozes da kupis i kilo meda za 1000 din,to ti ne garantuje da je pravi.

  Odgovori
 • zbunjemi potrošač 

  Kome verovati,uzbunjivaču ili Merkatoru? Zar nije logičnije da se pglase službe koje su zadužene za kontrolu kvaliteta?Svakodnevno se piše o lošem kvalitetu proizvoda na našem tržištu,a niko od odgovornih ne reaguje.

  Odgovori
 • Ja 

  Uglavnom se po prodavnicama prodaje lazni med...a i po pijaci boga mi!Onaj ko redovno konzumira med i ceni kvalitet necega kupice ga kod domaceg proizvodjaca i to ne po niskoj ceni kako to neki samo gledaju.Med je bogata namirnica i treba da se vrednuje!

  Odgovori
 • Mile 

  Nigdje da procitam koja je kazna za prevaru kupaca ? hmmmm

  Odgovori
 • Ivan 

  Ko kupi dve kile meda za 800 dinara ili, recimo, kilogram virsli za 200, zna da kupuje smece ili je glup, treceg nema

  Odgovori
Dodaj komentar Svi komentari 8
Sve vesti