Sveti Trifun: Ako danas bude lepo vreme...

9

Pravoslavni vernici slave Svetog Trifuna, zaštitnika vinogradara i poljskih radova. Ako na Trifundan pada sneg ili...

 • jacina sestra 

  @ja Hvala na pozdravu. Ali ne slažem se s tobom. Ružno je to što si napisao, nikakav argument, a da sam ja muslumanka još više bi me od hrišćana odbio tvoj komentar. Takvim tonom i rečima nećeš nikoga privoleti svojoj veri. Pun si nepoštovanja.

  Odgovori
 • jacina sestra 

  @zex. A i tebi, zex, i nije neki argument" ti ništa ne razumeš"!

  Odgovori
 • Vtacar 

  Srecna slava sveti Trifun svim svecarima, ziveli!

  Odgovori
 • Omer Ibn Hatab 

  Cilj je istina! Ostajem zbunjen kad citam Bibliju, i setim se u sta hriscani vjeruju i kako to rade, a od toga u Bibliji ni slova? Od obozavanja Isusa, ikona, ljudi, ni slova ja ne nadjoh. Odakle ti obicaji i te radnje, ako ih ja ne nadjoh u Bibliji, ni u Isusovom zivotu? Kako neko moze slijepo da vjeruje u nesto cega nema u Bibliji a sam Isus to ne pominje. Ja zelim odgovore, ako je 'bog' zbog djela ljudi ubijen, kakav je to onda bog? I ja se pitam, je l on bio zadovoljan time sto su mu uradili? Ako je bio zadovoljan, pa blago njima. A ako je bio nezadovoljan, je l to njihova snaga Njega savladala? I jesu li Nebesa bila napustena onda kada je on u grob legao i zemlja ga prekrila? Jesu li svjetovi ostali sami sebi bez Boga, onda kada su njegove ruke bile probijene ekserima i zasto mu u pomoc nisu pritekli andjeli kad su culi da vapi. I kako to da su njegovi neprijatelji dosli do njega i njegovog tijela i povredili ga? Izvinite, ali mi sve ovo djeluje van razuma. Ja bih bio srecan da mi neko odg na ovo?

  Odgovori
 • Rajvosa 

  Svako sebi uzima za pravo da komentarise.

 • Ја 

  Није вера (не)стала пре 2000 година, а Бог се не јавља ученима, већ чистима. Чим се будеш крстио (мало ћеш да вриштиш) и примио Свети Дух (уместо алаховог демона), биће ти Свето писмо и Света Тројица јаснија од Сунца. После тога, треба да одржаваш ту 'духовну кондицију' са Житијима Светих и уз редовну молитву, исповест и Причешћивање Христом, бићеш no.1!. П. С.: Поздрав за мудру Јацину сестру!..

 • jacina sestra 

  Ima li Šiita i Sunita u Kuranu? Nema. Objasni ti meni, onda, zašto ih ima onda u muslimanskom svetu, sa svim svojim verovanjima i običajima?

 • jacina sestra 

  A ti otiđi kod najbližeg sveštenika ili monaha, a ne mora biti najbliži, idi kod onoga koji ti se čini da je dobar čovek i živi po zakonima svoje vere pa pitaj da ti se objasni. Ako te odgovori ne zadovolje a ti se moli Bogu da ti da odgovore i smiri dušu u onome što te muči.

 • Zex 

  ti nista ne razumes ali bas nista,I to malo sto znas znas pogresno,strasno je ovo sto si ti sad ovde napisao,neka ti je BOG u pomoci.

Dodaj komentar Svi komentari 9

Povezano

Sve vesti