Kako rade prodavnice, pošte i pijace na praznik

10

Veći trgovinski lanci u Srbiji saopštili su da će za vreme dvodnevnog praznika, Dana državnosti, 15. i 16. februara,...

 • 62 

  Kako ko oće od privatnika

  Odgovori
 • LINCO 

  Imaju neke zemlje i 30 dana godisnje drzavnih praznika..mi sa 7 8 dana godisnje smo jos i dobri.

  Odgovori
 • Who Cares 

  Nema problema sto su odlucili da im se isplati da rade, problem je u tome sto im drzava omogucava da im se isplati da rade. Prepisuju od Eu samo one propise koji odgovaraju njima da namaknu pare u budzet od naroda, takse, akcize, poreze, ... da mogu da finansiraju svoj ogroman i neverovatno potrosacki nastrojen drzavni aparat. Medjutim ne znaju da prepisu nista od propisa koji stite i idu u korist obicnom radniku i coveku, na primer procente koliko vise mora radnik da bude placen ako radi na zvanicno neradan dan, tj praznik i vikendom, niti cak i ove trenutne procente sto stoje u zakonu ne umeju, tj ne zele da kontrolisu da li se uopste placa ljudima. Eto javno data informacija da ce raditi, znaci upoznati su nadlezni organi, ni ne moraju da idu u kontrolu, a da li ce biti provere da li je zaposlenim placen rad na praznik u iznosu u kome pise u zakonu da mora biti placen. Svi su i vise nego upoznati od one firme sa 3 zaposlena do ovih supermarketa, preko na primer skoro svake privatne firme za obezbedjenje gde postoje i nocne smene, da se ne postuje placanje za praznike, za vikend, za smenski i nocni rad vec im se plate obracunavaju na klasika minimalac po broju radnih dana u mesecu kao da su radili ponedeljak-petak od 7-15 i nikom nista, desetine hiljada ljudi zakinuto za nesto sto su zaradili, a zakinuta i drzava za poreze i doprinose za taj visak, ali ne za drzavu to beznacajna cifra, jer nas ociste na drugim stvarima.

  Odgovori
 • MAX 

  To je nazalost poznata i velika sramota u Srbiji,ajde da vidim da ti isti trgovacki lanci rade u svojim maticnim drzavama na svoje praznike pa ce mi biti "lakse"

  Odgovori
 • 29.Novembar 

  Da je ozbiljna drzava i ozbiljan praznik radili bi makar skraceno vreme!

  Odgovori
 • Kalinov 

  Trgovine skako trebaju raditi, drzavni praznik je za one najzasluznije, zaposlene u javnom sektoru koji rade najbitnije i intelektualno najteze poslove, siguran sam da ce svim mojim kolegama i koleginicama iz javnog sektora ovih dva dana odmora dobro doci.

  Odgovori
 • Jovane slepce 

  Ti li si...

 • 100jko 

  nadam se sa si sarkastičan

 • Captain UNIVERSE 

  Lupas brate za medalju! Sramotis samog sebe sa svojim glupostima! Strasno! Smesan si!

 • Pfc 

  A vi ste bas se umorili od posla?

Dodaj komentar Svi komentari 10

Povezano

Sve vesti