Vojvođanski Hrvati: Pravda delimično zadovoljena

photo 10

Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov pozdravio je danas presudu Žalbenog veća...

 • Toma 

  Mene je kao Hrvata sramota od ovog tzv. “Udruženja”. Ovakve skaradne izjave nikako ne doprinose boljim dobrosusedskim odnosima, svako dobro želim.

  Odgovori
 • DARE 

  Ajde bre ljudi Seselj nikoga nije ubio! On je samo drzao govore da bi povecao moral boraca koji su branili i stitili srbe koji su bili ugrozeni u Hrvatskoj i Bosni! Ali prvenstveno je zeleo da hrvate i bosnjake osvesti za njihovo srpsko poreklo!

  Odgovori
 • Hrvat Sombor 

  Ja nemam nista sa ovom organizacijom. Nikakvih problema nemam niti su moji imali devedesetih. Ovo je moj dom zivim mirno niko me ne dira a prijatelje ne gledam po nacionalnosti ilo veroispovesti.

  Odgovori
 • Mare 

  Svaka cast. Ziv bio.

 • vito 

  Bravo za komentar ispravno sto posto.dobro da ima ovakvih da znaju pravu istoriju o kojoj covek pise.

  Odgovori
 • Urke 

  Alo dečko,ako ti se ne sviđa ovde,granica je otvorena.

  Odgovori
 • Sosa 

  Koja pravda? I nije tačno da je 35hiljada Hrvata proterano.Jedino, ako se proterivanje zove preseljenje i zamena imovine manje vrednosti za veću. Šta je sa političarima iz tog doba drugih nacionalnosti,koji su primenjivali istu retoriku kao Šešelj, samo na suprotnim stranama, kao na primer Sulejman Ugljanin i mnogi hrvatski političari? Ali, kod Šešelja je osnov osude to što je Srbin i što je Hag namendki sud nato pakta.

  Odgovori
 • Roman 

  Da li se u te proterane racunaju i oni koji su menjali imovinu sa Srbima iz Hrvatske, pa su dobili priliku da zive u EU, i u pojedinim slucajevima i desetostruko vredniju imovinu? Stracara u vojvodjanskom selu za visespratnicu u Osijeku. Jako ugrozeni, nema sta.

  Odgovori
 • NN 

  Ispade da svi koji govore srpskim jezikom i katolicke su veroispovesti su Hrvati. Takozvani Hrvati iz Subotice su poreklom Bugari koji su primili katolicku veru i Srbi katolici koji su dosli sa reke Bune. Takozvani Hrvani iz Hrtkovaca su Albanci katolici koji su dosli zajedno sa Srbima u 17. veku tokom Velike seobe i vremenom su prihvatili srpski jezik a veru su ocuvali. Autohtonih Hrvata na prostoru Vojvodine nema i nikad ih nije bilo za razliku od drugim nacionalnih manjina. Svako dobro!

  Odgovori
 • Siny 

  Konacno neko ko nesto zna.Hvala na komentaru, ali jedino mi nije jasno zasto se o svemu tome vise ne zna. Ko to brani da se istina objavi? Tako je bilo i pod komunistima,pa socijalistima, pa su demokrate cutale, a i ovi sada se sve nesto izvinjavaju. Nije sramota biti Hrvat, ali kada to nisi, onda je sramno sto bi da budes.

Dodaj komentar Svi komentari 10

Povezano

Sve vesti