Srbi žale, Hrvati slave "Bljesak"

15

Zvaničnici RS su danas u Gradiški, a državni vrh Hrvatske u Okučanima obeležili godišnjicu, koja je za RS podsećanje...

 • Ja 

  RSK i RS su bile prve linije obrane Srbije od zapada što se kasnije 99' i pokazalo kao tačno.

  Odgovori
 • Vozd 

  Ja strpljivo cekam geopoliticke promjene. Pa onda Tornado koji ce da slisti i Cro-ate i Siptare....

  Odgovori
 • As 

  mokri snovi..

 • Komsija 

  Svako slavi ono sto ima.Neko pobedu nad Turcima,Austrougarima,Nemcima...a neko Jasenovac i decije logore,klanje civila po Mačvi,granatiranje kolone civila i ostala junacka dela.Cestitam vam praznik,i da ovakvi ostanete doveka!

  Odgovori
 • Er 

  A 91,hm...

 • Adriana 

  Hrvati slave Jasenovac,logore za decu,Pavelica,etničko čišćenje Srba. To nije ništa novo,oni su takvi i sa tim sam načisto. Meni je tuzno gledati naše poltrone i ulizice. Zato smo tu gde jesmo.Jer umesto muškaraca imamo papke bez dostojanstva koji bi i posle svega da šire bratstvo i jedinstvo. E tužni Srbi..

  Odgovori
 • mali mrav 

  Krvati slave jer se oko Oluje i Bljeska digla njihova nacija i to im je jedina pobeda u njihovoj istoriji,e sad sto je to bilo etnicko ciscenje i borba protiv civila to je druga stvar,a da ne govorimo da blokadu Sarajeve i sve u vezi tog grada predstavljaju kao njihovu bitku za Staljingrad :) lol Shvatite da je to njihova jedina pobeda jer su bili gubitnici u WWI i takodje u WWII tako da je za njih to nekakva mitska borba i pobeda kao sto je za nas Kosovska bitka 1389 god.

  Odgovori
 • Ja 

  za tvoju informaciju da ne širiš laži, srbi u RSK nisu 95-e pružili otpor već su se povukli jer su bili izdani i prodani. Prema tome bitke nije ni bilo. Bio, video i doživeo. Prema tome hrvati nemaju slavnu i časnu bitku koju bi slavili već samo progon civila u napade na kolonu izbeglica.

 • Vozd 

  koja bitka? slabo naoruzan narod protiv specijalaca? nije ovo bitka u 18 vjeku hajduka protiv Turaka..bitke vode dobro opremljene obucene i disciplinovane vojske...tako da su se borili npr protiv moje brigade VRS otjerali bi ih do Blajburga...Smrt fasizmu

 • Fred 

  Žalim nesretne žrtve na obje strane u toj akciji. Što se tiče njene nužnosti, samo pitanje. Bi li Srbija vojno branila i oslobodila Kosovo da joj se ukaže prilika? Odgovor na to pitanje daje i odgovor na pitanje zašto se Bljesak dogodio. Da je bilo više političke mudrosti, to bi se riješilo mirnim putem i dogovorom dviju strana o prekidu ratnog djelovanja i vraćanju odmetnutog teritorija u sastav RH. Međutim, pameti i želje za mirnim rješenjem sukoba nije bilo ni na jednoj strani. Svi su pali na ispitu humanosti.

  Odgovori
 • Ja 

  zaboravljaš da su Srbi u HR bili konstitutivan narod koje su hrvati izbacili iz ustava dok su šiptari u Srbiji manjinski narod. Prema tome velika je razlika i ne može se porediti. Zbog ovog se u HR i ratovalo i uvek će ostati sporno između Srba i Hrvata dok se na pravedan način ne reši.

 • Losmi 

  Delim tvoju brigu, ipak imam jedno pitanje. Kako vratiti deo “okupirane” teritorije pod okrilje RH, kada ta RH pre toga nije ni postojala? Druze, vama je drzava stvorena krajem 20. veka, razmisli o cemu pricas.

 • Realan 

  Politicari nahuskali, po dogovoru sa tudjmanom, srbe da zarate sa hrvatima, iako je svako, ko je iole normalan znao, da ce kraj biti ovakav, to su sve odradili komunisticki generali, koji nikada nisu ni zeleli dobro srbiji. Sto rece onaj, zajebo vas tito i partija cela, sloboda ocigledno nije umela da peva...ti isti srbi iz krajina su bili najverniji titovi komunisti, zato su tako i prosli.

  Odgovori
 • mare 

  To ne važi za Dinarsku diviziju. Dogodine u Kninu!

 • U bivsoj jugi sve je spremano 

  Za sahranu srbije...

Dodaj komentar Svi komentari 15

Povezano

Sve vesti