Uzbuna na Havajima: Sprema se velika eksplozija!

video photo 7

Vulkan na Havajima koji danima izbacuje lavu i paru možda se sprema za veliku erupciju, upozorili su naučnici, zbog...

 • Djosa 

  Bolje neka se katapultira supervulkan Jeloustoun...bice veci spektakl.

  Odgovori
 • xixi 

  Sto ne bombarduju vulkan haha

  Odgovori
 • Милан 

  "можда се спрема", "што може да значи" (али не мора), "могла да ступи у контакт са водом", "које могу да падну", "може да се пробије", "могла да се меша", "врх би могао да експлодира" - НАУЧНИЦИ, деведесет претпоставки и један закључак и то је наука.

  Odgovori
 • Милан 

  Па баш зато што има своје "законе" на науци и научницима је да те законе дознају или да ћуте. Ало, бре, називају се научницима. Замисли даш посао неком инжењеру или архитекти да конструише мост (дакле не НАУЧНИКУ већ професионалцу) и он каже "ево нацрта, може да се сруши а можда и неће, не могу ја са сигурношћу да претпоставим да ли ће бити отпоран на ветар, со, таласе, овакве и онакве фреквенције, па тек носивост, статика, растезања". А ово су "научници", дакле не обични професионалци нпр сеизмолози или вулканолози. Види, јасно је да су неке појаве непредвидиве - али оволико пута рећи "можда" је смешно. Не тражим од неког да предвиди земљотрес али да је ова вест гласила нпр "АКО се деси ерупција, МОГУ да се нагомилају стене а у том случају ће бити то и то; други сценарио је овај" али овде је све "можда" осим да неће бити жртава ако се удаље 20, 30 километара. ПО МЕНИ, то није наука.

 • baba Jela 

  Priroda ima svoje zakone i cudi i tesko je predvideti tok dogadjaja. Zato treba uzeti u obzir sve mogucnosti, evakuisati stanovnistvo, pa ma i ne bilo tolike opasnosti. Jedna Pompeja je covecanstvu dovoljna.

 • Pako 

  Da, rodjace, to je nauka. Naravno da pretpostavljaju jer niko sa sigurnoscu ne moze da ti tvrdi kako ce priroda da se ponasa. Je l bolje da su cutali i nista nisu rekli i da nisu upozorili stanovnike da bi ti bio srecan jer ti upozorenja i pretpostavke ne smatras naukom. Ti si verovatno onaj sto i dalje misli da je zemlja ravna i da se sunce okrece oko zemlje.

 • Mr. Deadpool 

  Boze sacuvaj! Strasno! Ne da Boze nigde nikome!😨😰😱🙏🙏🙏

  Odgovori
Dodaj komentar Svi komentari 7

Povezano

Sve vesti