"Nas i Kineza...": S dina karticom u 160 zemalja

8

Narodna banka Srbije (NBS) i najveća kineska korporacija za kartična plaćanja Čajna junionpej (China UnionPay, CUP)...

 • Dr. Mr. Nesa 

  Prvi, provizija za male.trgovce je od 2,3% do 2,7%. 2,5% na 1800 dinara je 45 dinara, ne 8 ili 12 dinara. Mozda je provizija manja za velike sisteme, ali za male radnje je min. 2,3% , a malih radnji je i najvise u kojima se koriste kartice...

  Odgovori
 • Ej 

  Da se ne lazemo bez kešonija nema ništa imaš keš kupuješ nemaš ne kupuješ tako barem ja to vidim a to kartice to su po meni izmialili da prate narod sta gde i kako kupuje da donosi banci profit da ljudi vise trose uvek je lakse provuci karticu i uci u minus nego pustiti kes iz ruke ....itd a ko voli neka koristi .

  Odgovori
 • novosadjanIN 

  Jos jedan vise namet za gradjane da bi im izvukli lovu,a kartica ne funkcionise imilion peripetija koje treba da srede da bi se koristila kao kartice ostalih stranih banaka. Koja dina bre,smejurija,ali objasnice ivde vec ekonomisti to,a do tad norvezani izbacuju i kartice iz upotrebe.

  Odgovori
 • Luka.21 

  Nista ja ovde ne kapiram.... nastavicu samo kesom, hvala

  Odgovori
 • Nesa 

  Veoma je prosta stvar. Jacaju domacu banku, smanjuju troskove poslodavaca gde im strane banke uzimaju daleko veci procenat po transakciji. A udruzili su se sa Kinezima kako bi kartica bila validna i u inostranstvu. Kako bi imali mogucnosti sa domacom karticom kao sa raiffaisen karticom. Samo uporedite kamate za kredite u Postanskoj i bilo kojoj drugoj stranoj banci i sve ce ti biti jasno.

 • Gde 

  Zato kod nas na bezbroj mesta ne prolaZi

  Odgovori
 • Darko 

  Znaci paypal koristi visu i ja sad imam po defoultu dinu i moram da vadim po nekoj ko zna kojoj ceni visu da bi mogao da podignem paee sa paypala ili master koji se sa visom koristi u celom svetu i sad umesto da dobijem svoju mastercard karticu ja cu morati da dajem neku sumi od 500 1000 ili 2000 dinara za karticu koja mi omogucava normalno funkcionisanje....

  Odgovori
 • Neca 

  Po ovom tekstu ispada da će se dina kartica unaprediti, tako da će biti ista kao i mastercard ili visa kartica, i da će moći svuda da se koristi.

Dodaj komentar Svi komentari 8

Povezano

Sve vesti