Uskoro isti punjač za sve mobilne, čak i za iPhone

video photo 7

EU regulative uskoro bi mogle da primoraju sve proizvođače telefona da uvedu standardizovan punjač, kojim će moći da...

 • Esprimo 

  Realno, lighting konektor je za svetlosnu godinu ispremld Micro USB, Type C jos uvek nisam koristio ali opet neverujem da je bolji od Lighting konektora jer je ovaj prostiji a samim tim i dugovecniji. Treba Lighting prihvatiti kao standard za sve mobilne telefone, nema promene slomljenog konektora, kako god da okrenes on pase itd.

  Odgovori
 • Banana 

  Ne verujem da će Epl ikada preći na USB-C tip, ionako se razvija bežično punjenje i kroz koju godinu svi telefoni će imati tu opciju...

  Odgovori
 • Esprimo 

  bas tako.

 • dufko 

  Meni se ni na jednom Androidu nije pokidao njegov fabrički USB kabl a telefone koristim 2-3 godine. Ali zato zamenski koje sam kupovao za kola ili što je duži kabl su se kidali jako brzo. Sad sam prešao na telefon koji ima Type C i prosto mi je neverovatno da ranije nisu ovo napravili jer ranije nikad iz prve nisam utaknuo kabl :-)

  Odgovori
 • Alex 

  Slazem se. Svi treba na predju na Usb Type C konektor i resena prica

  Odgovori
 • Bobi 

  EU komisija lupeta kao i obično! Punjaci se menjaju jer su djubre od kvaliteta kako bi proizvodjac smanjio troškove! Imao sam 5 androida sa usb i svaki konektor se kidao posle 2godine. Sad imam Iphone i konektor nije mrdnuo vec 3 godine jer je mehanicki bolje dizajniran. Nek Komisija odredi kvalitet punjaca a ne oblik

  Odgovori
 • Deki 

  druze ja imam iphone od prvog do poslednjeg i na tri su mi se pokidali kablovi... Znaci nekih 30 posto... I to sve na godinu dve dana... Sa obzirom da kabel kosta par stotina dinara, a telefon je skoro 1000e... Kupis brate kabel cim se malo nacne i bog te veselio... A da treba svi da imaju isti konektor - treba! Bio bi svima laksi zivot.

Dodaj komentar Svi komentari 7

Povezano

Sve vesti