Najveća greška u spremanju italijanske hrane

7 8

Ako volite italijansku kuhinju i neke njihove specijalitete rado spremate kod kuće, izbegavajte ovu grešku.

  • Marko 

    Al kad ovako o kuvanju testenine ili generalno italijanske kuhinje savete daje neki englez, amer ili sta ja znam... Valjda o Italijanskoj kuhinji treba savet traziti od Antonino Cannavacciuolo ili gospodin Enrico Crippa... U svakom slucaju, da, testenina je bolja ako nije glatka, posle ima tu mali milion stvari i razlika. Ali glavna je duzina kuvanja, da pasta bude al dente, sto znaci da se oseca kad je zvacete kako je zilava maltene, nikako ne sme da se skuva da bude meka ko kasa ili lepak sto bi ovde rekli :) Druga stvar je sos koji stavljate. treca je parmezan.

    Odgovori
  • Mini 

    Nisam luda da kupujem barilu koja je 5x skuplja od nase, a nasa je istog kvaliteta ko barila. Barila je u italiji ekcivalent ceni jeftinijoj od nasr, al nasi trgovci deru s cenama jer je barila.

    Odgovori
  • Santi 

    Barilla u Italiji nije ni blizu najjeftinije. Italijani je smatraju kvalitetnom.

  • Perica 

    I sad sam gladan kad pricate o hrani 😁

    Odgovori
  • Liv 

    Definitivno su u pravu!

    Odgovori
  • Pera85 

    Najbitnija stvar kod testenine je da je ne prekuvate i da ne sipate ulje dok se kuva (naravno, ne kazem da su najjeftinije testenine dobre, ali daleko od toga da morate kupiti najskuplju ili sami praviti da bi dobili dobro jelo). Ostalo sve je stvar ukusa

    Odgovori
  • 5ar 

    ulje se stavlja u testeninu tek kas se testenina skuva i ocedi...

Dodaj komentar Svi komentari 7

Povezano

Sve vesti