Windows 7 menja opcije, kao i Windows 8 i Windows 10

photo 8

Kompanija Microsoft je zvanično potvrdila da odbacuje Edge u sadašnjem izdanju i prelazi na Chromium platformu.

 • LEGOLAS 

  A Windows 9?

  Odgovori
 • Дрина 

  Користим оперу а они нек раде шта оће, одавно ме не занимају

  Odgovori
 • Zoran 

  Edge koncept je dobar ali ideja da bude sastavni deo nadogradnje za windows je debilna.

  Odgovori
 • Rover 

  Dakle Microsoft je upropastio toliko dobrih stvari, nekada pojam u IT svetu a danas zajmi od opensource-a. Vise nije jasno u kom pravcu se krece ta kompanija ali sve sluti na početak kraja.

  Odgovori
 • Wade 

  "nekada pojam"? Druze, on ce uvek biti pojam, pa ko ce drugo da eksperimentise ako ne oni. Sve je lepo ovo oko androida bla bla, al' kad treba neki ozb posao da odradis koristices windows 😉

 • Dok Holidej 

  Naprotiv, Microsoft postojano održava svoju poziciju na tržištu i raste održivom stopom. Nadela je odlučio da se po pitanju segmenata koji su okrenuti web korisnicima prikloni vodećim trendovima, jer je tu MS uvek bio underdog. Za to vreme enterprise rešenja nude servise kompanijama i preduzećima koje niko drugi, pa ni AWS nije u stanju da ponudi. Ja i na svom Mac-u za posao koristim MS Office, jer jednostavno ne postoji alternativa za korporativnu upotrebu (Molim zagovornike Open/Libre Office da ne smaraju, nisu adekvatna zamena ni za bakalnicu a kamo li veću firmu, što se toga tiče Pages/Numbers/Keynotes koje dobiješ na MacOS/iOS su daleko bolji ali ni oni ne mogu da se mere sa MS Office u korporativnom okruženju). Zanimljivo je da sam u mnogim organizacijama, tokom svog rada, naišao na činjenicu da iako je sve drugo u organizaciji zasnovano na drugim platformama, autentifikacija korisnika i računara je na ActiveX a mail server je Exchange. Često je sve to ispraćeno SharePoint-om.

 • Maglavi 

  Windows izumire jer kućni nezavisni računari izumiru. Budućnost su thin client i kompletan rad preko mreže, nalik na Remote desktop. Realno, jako sam protiv toga ali sam Microsoft gura u tom pravcu i zauzima dobre startne pozicije da korisnike prevuče na svoja cloud rešenja a potom ako se Windows i ugasi nije bitno. S druge strane, Microsoft je na sličan način ubio OS2 svojevremeno i tako strašno pucao u noge IBM-u.

 • iUser 

  Napokon! Jedna velika briga manje za developere. (y)

  Odgovori
Dodaj komentar Svi komentari 8

Povezano

Sve vesti