Ne daj Bože da zatreba! Sprečite samoubistvo

14

Po broju samoubistava Srbija je na neslavnom 13. mestu u Evropi. Zato je u Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr...

 • Big Mama 

  Otvaranje Nacionalnog SOS telefona za prevenciju suicida je svakako za pozdraviti. No, to nije dovoljno. Kljucno je da drzava usvoji Nacionalnu strategiju za prevenciju suicida. Prevencije nema bez edukacije, destigmatizacije osoba sa mentalnim poteskocama. Briga o mentalnom zdravlju podjednako je vazna kao ona o fizickom, to ne sme biti tabu.

  Odgovori
 • Niko I Neko 

  Ima da zivimo dok ne umremo

  Odgovori
 • Garrosh 

  Što je više samoubica to je manje samoubica...

  Odgovori
 • Mislim da Japan drzi prvo mesto. Procitao sam zanimljivost da je Japan zemlja u kojoj se pocini najmanje u istva a najvise samoubistva...

  Odgovori
 • glhf 

  Ne mogu da zamislim scenario u kome neko ko je na ivici da podigne ruku na sebe, uzima telefon i zove kol centar. Ali ako kažu da u svetu to pomaže, OK.

  Odgovori
 • antipolitičar 

  šta nam vi sadašnji kao i prfhodni radite i nije neki veliki broj samoubistava. ispirate nam mozak pa se prenosi na drušvo i porodicu.

  Odgovori
 • sale 

  kako je krenulo, uskoro cemo biti na 1.mestu

  Odgovori
 • Milan 

  Imenjace, tacno je da depresija moze da zadesi i nekog sa boljim zivotnim standardom, ali kvalitet zivota moze da bude i vrlo cesto jeste uzrok reaktivnih depresija. Nije samo los standard. Ima tu mnogo faktora. Neuredjeno drustvo, sistem koji ne funkcionise, odsustvo perspektive, strah od kriminalaca jer se drzava ne bori sa njima, pa ih ima sve vise... Ponavljam, moze depresija da se javi i kod nekog ko zivi u savrsenim uslovima, ali zasto da ne otklonimo druge uzroke? Zasto i ne pokusavamo da od uzroka ostavimo samo mogucnost endogene depresije. E da, i ona se leci ako dobro funkcionise zdravstvo, ali i to je kod nas u katastrofalnom stanju.

 • Ne daj Bože nikome 

  Dobra i korisna akcija, bolje sprečiti nego lečiti.

 • Милан 

  Има држава и области у њима са много бољим стандардом где није било ратова, санкција, ембарга, бомбардовања....... а број самоубиства је већи него код нас, та "болест" не бира. Без обзира подржавам ову помоћ али ме више брине број убиства код нас, ту би могли бити на првом месту, највише због повећања малолетничке деликвенције, која је обарач за даља насилничка понашања која воде до смртних исхода.(

 • Blue 

  Tezak je zivot. Ja sam psihicki jak, ali razumem da neko padne i ne moze da se izbori. Treba ljudima pomoc na sve moguce nacine, niko ne treba da podigne ruku na sebe. Uvek postoji opcija..

  Odgovori
 • Ivana-k.v. 

  Bravo!Slažem se sa tvojim mišljenjem!I ja sam često pomišljala na to.Posle 23.god.rada ostala bez posla.posle 13.god.braka -razvod.Vuci se po centru za soc.rad kod raznoraznih psihoga,pedagoga,soc.radnika sa detetom.Kome će dete da pripadne?Ona 7.razred pubertet,podela imovine.Srećom kada su mi majka i brat dali novac da kupim stan rekli su mi sve na moje ime i ugovor od strane njihove da mi poklanjaju novac tako da mi ništa nije mogao što se tiče stana!Moji prodadoše stan da bi mi spasili brak,ali ništa nije vredelo!Živeli sa njegovima-ne valja,prešli kod mojih ne valja,bili sami u stanu sa detetom ni to nije bilo dobro!Ode sa prvom komšinicom gde sam kupila stan.Nije mi izlazila iz kuće ni ona ni njeno dete!I eto,nekako se borim nekada padnem u krizu i depresiju ali se nekako izvučem!Sada mi je jedini problem da nadjem neki stalni posao.Jer nemam nikakvih primanja osim 7.000alimentacije.Dete mi je na fakultetu i super je!Nisam mesec dana radila i evo maločas me zovu na zamenu na 2.nedelje.Šta ću znači mi i to!Bogu hvala i uz njegovu pomoć nadam se biće nešto i na duže.Sinoć sam čitala pouke Patrijarha Pavla iskreno se pomolila i Bogorodici,i eto napredka,sreće i blagostanja!Bogu hvala i majci Božjoj Presvetloj Bogorodici!Amin!

 • Czv Fmp Idea Zagreb 

  Kako?

  Odgovori
 • Idealno resenje 

  Jel ti se barem javio neko ?

Dodaj komentar Svi komentari 14

Povezano

Sve vesti