Dramatično i Siriji:Izraelci raketiraju, Turci osvajaju

video 12

Izraelska vojska saopštila je danas da u Siriji ne napada Sirijce već Irance, dok se Turska sprema za invaziju na...

 • MAO CETUNG 

  Izrael ima najdominantniju vojsku na Bl.Istoku.Najmocniju sluzbu Mossad, i sravnice Iran ako bude bilo potrebe.Izrael je primer kako drzava postupa, sa teroristima.

  Odgovori
 • Opasnost 

  Teško zemlji u kojoj se strane države svojim vojnim prisustvom, čak i pozvane, mešaju. Sirijski narod je tipična žrtva borbe svetskih sila, siledžija, za sirovine. Geopolitičke interese! Istorija je pokazala ako država ne može vojno-ekonomski odbraniti resurse s kojima raspolaže, svoj geopolitički značaj, onda to za njen daljnji opstanak može biti smrtna opasnost. Svetski razbojnici, poput ptica grabljivica, odmah namirišu plen i eto ih da ti očerupaju, unište državu. Često pod izgovorima demokratizovanja. Borbe za ljudska prava, slobode i koješta. Nađu se razni izgovori da bi razbojnici nasrnuli na suverenitet takve države. Eks Ju, SFRJ je tipičan primer takve jedne države žrtve. Geopolitiči značaj koji je ona imala skupo ju je koštao. Za njeno uništenje svetske siledžije primenile su njihov oprobani recept "zavadi pa vladaj". Maksimalno su iskoristile neke od unutrašnjih, pre svega verskih razlika među njenim narodima, da bi je urušili. I po cenu izazivanja verskog, građanskog rata. Na novonastale države od SFRJ njeni razbijači stavili su svoje šape. Sve su na ovaj ili onaj način pod stranom kontrolom. Nemaju svoj suštinski državni suverenitet. Štaviše većina ih privredno-ekonomski nazaduje!

  Odgovori
 • ±+++++ 

  Све се слажем али протеклих 30 година од пада Берлинског зида нису сви били исти. Запад је колонијализовао а Русија, тек од ојачавања се умешала. Проблем за нас је постао то што се створио вакуум који је заузео запад. Русија се вратила коренима и игра позитивну улогу.

 • Jalijas 

  nemoj tako,amerikanci sire ,,demokratiju,,a usput gle cuda,nadju i naftu.

 • CurzioVaginelli 

  NATO da bombarduje Izrael i Tursku!

  Odgovori
 • DARE 

  Zasto izraelci ne priznaju da su im sirijci sa pancirom razvalili 7 krstarecih raketa?

  Odgovori
 • Killshot 

  Где је с-400 за израелске авионе?

  Odgovori
 • Boris 

  Kakve avione?! Ne gađaju izraelci avionskim raketama, nego krstarećim raketama zemlja-zemlja.

 • fićko 

  ...istorijski gledano izraelci su zajedno sa englezima učestvovali u najvećim istoriskim prevratima i revolucijama u evropi i svetu...i danas oni drže prst na obaraču i pucaju...naravno na ruske interese...zato bi rusi trebalo da obaraju izraelske avione a ne samo da se igraju "mačke i miša"...jer iza svega stoji kauboj koji prvo puca pa onda "pita za zdravlje"...

  Odgovori
 • Radomja 

  A gde je s-300???

  Odgovori
 • Mile 

  Na remontu valjda.

 • zasto im teroristi nisu nikad zasmetali?! 

  steta samo sto izrael nije tako napadao i teroriste po siriji umjesto sto su im slali medicinsku i vojnu pomoc, pa taman da se radilo i o teroristima islamske drzave..

  Odgovori
Dodaj komentar Svi komentari 12

Povezano

Sve vesti