Prva mobilna kamera od 52 MPx + optika f/1.4 (FOTO)

video photo 16

Srušićemo, izgleda, još jedan svetski rekord - telefon sa kamerom sa najviše megapiksela - već krajem februara.

 • Maks 

  Što se kamerice na telefonima tiče, ni jedan telefon ne može da se poredi sa aparatima koji imaju APS-C veličinu senzora i izmenjive objektive... a ako je nekom argument da takvi aparati i objektivi za njih mogu da koštaju mnogo, takav argument i ne drži baš vodu, jer iako ima nekih high-end aparata koji su preko 1000 evra, ima i znatno jeftinijih i može da se nađe aparat sa APS-C senzorom u kompletu sa objektivom koji može da radi bolje slike od bilo kog telefona za manje od 150 evra polovan... i to ne neka "leva marka", nego Sony aparat... na primer, Sony NEX 3N ili 5N... taj aparat se više ne prodaje u radnjama, ali i dalje može da radi bolje slike od telefona... ako neko hoće nov aparat, novih aparata sa sa tom veličinom senzora ima za manje od 500 evra u kompletu sa objektivom i novi aparat bi bio još bolji nego NEX 3N ili 5N.

  Odgovori
 • Milosgta 

  Imaš i ulefone power 5 sa 13Ah i ulefone armor 3 sa military zaštitom i 10Ah koji isto kidaju kako rade to mi je sledeći smartfon koji pikiram da kupim trenutno sam na honor 9 koji je blago rečeno krš od baterije u ultra power save ide 4 dana lagano ali čim staruješ automatsko sinhronizovanje maila i youtube ode na 1 dan što je po meni katastrofa koliko je malo.

  Odgovori
 • Dex 

  Jedino sto je bitno je opticka rezolucija (pracena adekvatnom digitalnom rezolucijom, ne preko toga). Ovde je u pitanju obican "upscale", koji kao rezultat donosi veci file, a i dalje niski nivo detalja. Cudo da ovakav marketinski trik jos uvek pali kod bilo koga. Kod DSLR aparata slicnog "MP" broja postoji veliki problem u pronalazenju adekvatne optike, jer vecina objektiva nemaju potrebnu upticku rezoluciju i dolazi do gubitka detalja i zamucenja. Govorimo o profesionalnim, velikim objektivima. Nije lose znati pre nego sto se baci novac na ovakav telefon samo kamere radi.

  Odgovori
 • кукурику 

  Имао Сони Ериксон К800. Савршен телефон са сајбер камером која је правила много добре фотке

  Odgovori
 • AlexBaller 

  Slazem se da je dizajn telefona isti kao i od pre pet god... Ali morate priznati da od svih ovih flegsipova izgleda najkvalitetnije i najcvršće. Govorim o kvalitetu izrade.

  Odgovori
 • Serbia forever 

  Sony mora poraditi na dizajnu telefona, jer najnoviji model izgleda, kao da je od pre 5 godina!?

  Odgovori
 • Spartanac 

  Sony ubedljivo najgori dizajn telefona ima...

  Odgovori
 • True blue 

  Заиста ценим Сони (имам XA2 plus), али мало је чудно да већ избацују ХZ 4, a ХZ 3 још увек није у потпуности "заживео" схватам велику кризу али опет..

  Odgovori
 • NeckoPerecko 

  I opet im dzabe sve, od Samsunga niko jacu kameru nema i ekran sto je presudno kod mobilnog. Jer dzabe kamera i od 1000 megpix kad ekran ne daje tu rezoluciju.

  Odgovori
 • Marko 

  XZ Premium ima 4K rezoluciju 3840x2160, 807ppi 😄

 • Mirkec... 

  Pa Samsung i koristi sony kamere,a kod Samsunga jeste displej bolji.

 • Djk 

  Sony je uvek pravio kvalitetne mobilne i generalno svi njihovi proizvodi su kvalitetni ali kod mobilnih malo kaskaju za konkurencijom samo u smislu obrade softvera jer im je skin za Android bio katastrofalan i preopterete sistem sa bezbroj njihovih aplikacija. Ako to srede misljm da su apsolutno konkuretni sa Samsungom, Huawei om i drugim vodećim proizvođačima pre svega jer je hardver svim premijum telefonima vrlo sličan. Razlike su male i u kamerama a sony je uvek imao dobru optiku. Tako da XZ4 može biti zanimljiv.

  Odgovori
 • Gox 

  prvi ko se bude setio da napravi telefon kome baterija traje 7 dana će zaseniti sve ramove, i mega piksele ostalih telefona i proizvodjača...ispravite me ako grešim🤔

  Odgovori
 • sasa 

  već ima-....lenovo p2

 • Serbia forever 

  Već postoji Oukitel K10, koji ima bateriju od 10.000 m/ah i kažu da može da izdrži 7 dana, a minimalno 4dana! Ni Oukitel K6000, nema slabu bateriju, čak ima i ostale karakteristike odlične! Ovi telefoni imaju opciju, da mogu dopuniti druge telefone, kojima je baterija prazna!? Postoji i model Oukitel K4000, sa nešto slabijim karakteristikama, ali je otporniji na udarce od CAT telefona i dosta je jeftiniji od njega!

 • Ja 

  imao Oukitel K 10000 mogao je izgurati 3-4 dana sa normalnim koriscenjem internet pozivi bez igranja igrica, a u powersave je mogao i 10ak dana

Dodaj komentar Svi komentari 16

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.