Svi prvaci u Srbiji učiće iz digitalnih udžbenika

13

Svi prvaci u zemlji koji od 1. septembra sednu u đačke klupe učiće iz digitalnih udžbenika, u "pametnim učionicama",...

 • Kekec 

  Radim kao nastavnik u osnovnoj školi. Ovo je neopisiva glupost i poslednji ekser u kovčegu u kojem se sahranjuje srpsko obrazovanje. Da je gospođa predsednica vlade imala digitalizaciju tokom svojeg školovanja, ne bi umela ni ovako grube rečenice da sklopi. Našoj deci trebaće logopedi, a društvu psihijatri.

  Odgovori
 • Beeeeeeeee 

  Neobrazovanim narodom lakse se upravlja!

 • x x x 

  ...čim je ona žensko i napravila dete. .pametnom dosta...

 • Babi 

  Kakve su ovo gluposti, pustite decu da budu, deca i uzivaju u svoj drzi detinjstva, bice vremena za svu digitalizaciju ovog sveta to im nece pobeci, a detinjstvo i sve čari ucenja, pisanja,i igranja brzo isčeznu iz njihovih mladih zivota! Današnja deca bez telefona, tableta i ostalih cuda ne znaju da komuniciraju i igraju se i mastaju i sami stvore igru zanimljivu za njih i njihovo drustvo i pritom nauce nesto pametno! Nego samo blenu ko ovčice i upijuju raznorazne gluposti i opasne igre preko interneta, a roditelji su tu mocni!

  Odgovori
 • Marko 

  Po komentarima vidim da pojedini citaoci nisu dobro razumeli tekst. Ne radi se o djacima, vec o nastavnicima. Da pojasnim: nastavnik ce imati projektor, laptop i digitalni udzbenik i sve ce to slikovito i kroz animacije, video i audio sadrzaje pokazivati deci - tako da ce deci biti mnogo jasnije.

  Odgovori
 • ... 

  Što znači da neće morati mnogo da uključuju mozak, tj. razmišljaju i zamišljaju, jer će im svi biti predstavljeno digitalno.

 • Samo da se zna 

  Sa monitora se dosta sporije uči nego iz knjiga. Naučno dokazano! Napravićete debile od te dece...

  Odgovori
 • Realan 

  Zasto?

  Odgovori
 • Шта рећи ... 

  Жао ми је наше деце. Штета што није остало наше време када су деца била деца а не покретни роботи. Данашња деца не знају да се играју, само им се намеће техника. Жалосно.

  Odgovori
 • Jojita La Desfibradora 

  U pravu si. Kako smo se mi lepo igrali kada smo bili mali a nije bilo ni blizu takvog nasilja, suparništva i mržnje među decom kao danas. Jedina tehnika što smo imali bila je Sega, tetris i tamagotchi, i to su nam govorili da nije dobro dugo da se gleda u to jer ćemo pokvariti oči.

 • Radijator 

  Cemu sve ovo? Deca prvo treba da nauce da crtaju i pisu svojom rukom... Puna im usta "digitalizacije", a da ih pitas sta to znaci i koliko vec decenija to "digitalno" postoji gledali bi te bledo...

  Odgovori
 • Dino 

  Za vašu informaciju po tabletu može da se piše kao po svesci,ali ni to pisanje više nikom neće trebati jer će se sve raditi u elektronskoj formi.Nestaće možda,ne tako brzo,krasnopis ali šta ćemo,to više nikom neće trebati.

 • Има све разлог 

  Цртање не нужно, али писање руком мора да буде под обавезно заштићено од дигитализације. Ако се већ дигитализује настава, нека таблети буду доступни средњешколцима и студентима, а и тада да се писмени испити раде на папиру. Иначе сам противник досадашњег приступа ликовном јер нисам надарен за цртање, па ме ни оцене нису мазиле. Оцењивати таленат је ординарна глупост, оцењивати труд је већ нешто друго. По том питању, рад у Фотошопу и Афтерефектсу за старије ученике не би била лоша ствар.

Dodaj komentar Svi komentari 13

Povezano

Sve vesti