Posna čorba od sočiva

2

Mirisna i zasitna, priprema se brzo!

  • Saveta 

    Ja pravim tzv. Svetogorsko sočivo: Uveče se sočivo potopi, ujutru se ispere i nalije vodom i pusti da provri, pa i tu vodu bacim. Zatim se nalije toplom vodom i doda: jedan luk ili praziluk, 10 čenova belog luka, 10 maslina, malo maslinovog ulja, 10 zrna bibera, povrtna kocka za supu, kašika suvog groždja. Na pola kuvanja, doda se čaša belog vina i origano. Po originalnom receptu, može da se doda i kašika meda.

    Odgovori
  • Budalanakv2 

    Hehe to je jedna turska čorba, zove se ezogelin 😁 ja sam expert u mediteranskoj I blisko-istočnoj kuhinji, mene ne možete prevariti 😁 ko posti preporučujem da prelistaju preko neta turske recepte sa zelenim i crvenim sočivima, ima ih baš puno. Možete u čorbe staviti i leblebije kuvane, leblebije su jako korisne. Takođe, možete jesti i dosta jela od bulgura i kus-kusa, biće zdravija zamena pirinču. 👍

    Odgovori
Dodaj komentar Svi komentari 2

Povezano

Sve vesti