UN i EU ne slede Trampa: Golan nije Izraelov

9

Portparolka EU za spoljne poslove, Maja Kocijančič, izjavila je danas da EU neće priznati suverenitet Izraela nad...

 • Miki 

  Namera ovih bolesnika-Amera, jeste da stvore konflikt i sada izazovu rat izmedju Sirije i Izraela! Ocigledno, njima se ne ide iyz Sirije dok je potpuno ne poruse, uniste, jer im sa ovim islamistima i "umerenom opozicijom" nije poslo za rukom, isprecise im se Rusi. E, ovako trebaju i UN., i EU. Da kazu i za Kosovo! "Promena granica moze, samo ako je to rezultat DOGOVORA dve sukobljene strane"!!! Kosovo je ocigledno okupirano, oteto upotrebom vojne sile NATO-a, tako da se to nikada ne moze priznati kao drzava, sve dok neki nas rukovodeci ne napravi toboz neki dogovor i prizna to. To nikada nebi smeo niko da uradi, NIKADA I NIKO!!!

  Odgovori
 • Maks 

  Golan pripada Izraelu. Ta Sirija je izvršila agresiju na Izrael 1948 u nameri da širi Arapsku teritoriju... Izrael ih ništa nije dirao, niti je Izrael 1948 imao zvaničnu vojsku, nego su počeli da se organizuju u gerilske jedinice kada su ih Arapske države napale 1948 i uspeli su da spreče Arape da zauzmu celu teritoriju Izraela... i onda je bio prekid vatre neko vreme do 1967... pa je 1967 Sirija nastavila sa agresijom iako im je Izrael govorio da ih ne napadaju i da ne žele da ratuju s njima... al' tad je već Izrael imao vojsku... tako da kad ih je Sirija napala 1967 onda je Izrael porazio Sirijsku vojsku i Sirija je izgubila Golan sa kojeg je vršila agresiju na Izrael. Tako da Sirija nema uopšte pravo da se žali tu kada je taj rat Sirija počela i Sirija je bila agresor, Sirijska vojska je bila prešla preko granice, a Izrael se samo branio, potisnuo je Sirijsku vojsku nazad i u odbrambenom ratu je zauzeo Golan jer je Sirija vršila agresiju i sa Golana. Taj Golan je visoravan sa pogledom na Gelileju, tako da je Izrael sprečio da Sirija gađa Galileju odatle kada je Izrael zauzeo Golan. Izrael neće da ratuje sa Sirijom, tako da je najbolje da Golan bude pod Izraelskom kontrolom.

 • Trudovac 

  Odnosi medju drzavama se zasnivaju na sili a ne na pravdi. U mom rodnom mestu za to postoji zgodna poslovica: "ko jaci - onaj kaci". Sta Ameri (ili Rusi) priznaju to ostaje, ostali mogu da pricaju pricu.

  Odgovori
 • Gari 

  A onda hocete uvesti sankcije izraelu za golan ko rusima za krim...

  Odgovori
 • Lex88 

  Opa Đurđo!!!!

  Odgovori
 • Krstaš 

  U prevodu,Kocijančić podržava Vučića, Vučić podržava Hilari, a Melanija ne podržava Kocijančićevu...

  Odgovori
 • Don Kihot 

  Kada će Maja i Ulrike reći,da je NATO okupirao Kosmet,i da to nije šiptarska država??? Zar se ne radi o istoj situaciji,ili i dalje imamo politiku dvostrukih aršina u EU???

  Odgovori
 • srBEnDA 

  Trampe Srbine!

  Odgovori
 • Da 

  Kakvi licemeri, a medjunarodno pravo nije vazilo za Kosovo. Selektivna pravda na delu.

  Odgovori
Dodaj komentar Svi komentari 9

Povezano

Sve vesti