Pranje voća i povrća nije dovoljno

6

Na više od 65 odsto voća i povrća i nakon pranja ostaju štetne hemijske supstance, što znači da pranje ovih...

 • Frausilovicka 

  Kako je krenulo jos malo bice prije jela oprati u ves masini..

  Odgovori
 • Jojita La Desfibradora 

  Ako nemamo naše domaće voće i povrće, onda ga obavezno oljuštimo. Pa sad ako i pojedemo pesticide, to se svakako ne može izbeći!

  Odgovori
 • Korto 

  Pa šta da jedemo kada je sve zatrovano? Pre nekoliko godina sam jeo zelenu salatu i u jednom trenutku samo kreće sve da me svrbi, osip i crvenilo svuda po telu-užas... Kako bi tek prošlo neko dete da je bilo na mom mestu...

  Odgovori
 • Jojita La Desfibradora 

  Jeste, dosta toga je otrovano. Zato gledam i od koga kupujem proizvode ali svi prskaju manje ili više da bi imali prinosa. Meni se nikada nije tako desilo od salate, možda zavisi i kako čiji organizam podnosi otrove. Neko kaže da je i zeolit dobar za izvlačenje otrova pa možeš i sa tim da probaš :-)

 • Korto 

  Hvala Jojita. Ja sam je držao u vodi i pažljivo oprao, ali nije pomoglo...doduše nisam koristio sodu bikarbonu... Inače mislim da je sve otrovano i da zato čovek danas treba jesti ono što mu prija.

 • Jojita La Desfibradora 

  Zelena salata na žalost ne može da se ljušti kao neko voće i povrće. Onda je treba potopiti pola sata u mlakoj vodi da stoji i dodati malo sirćeta i sode bikarbone. To će delimično izvući otrove. A kada se kuva kupus, onda ga treba prokuvati pa prvu vodu baciti i tek posle u drugoj vodi nastaviti sa kuvanjem.

Dodaj komentar Svi komentari 6

Povezano

Sve vesti