Neki fakulteti traže i prijemni osim državne mature

4

Dekani pojedinih državnih fakulteta protive se tome da matura bude jedini test znanja, odnosno jedini uslov za upis...

 • Žiks 

  Vraćamo se antičkim vrednostima. U Grčkoj je obrazovanje bilo privilegija imućnih. A raja nek' ima tek da preživi, kao robovi. Neobrazovanima se lakše vlada.

  Odgovori
 • Dobar, loš, zao 

  Tako je i treba da se protive. Ja sam profesor u srednjoj skoli i znam kako to ide. Bice velikih i privilegovanih propustanja ucenika. Neka oni lepo polazu na fakultetima i pokazu svoje znanje i zrelost. Nasa sredina moralno nije spremna za ovakav oblik upisa. Secam se sa studija, kada nam je Korać pričao o njegovom radu van nase zemlje kako je sa kolegom na Nemackom fakultetu bio na kolokvijumu i poceo da seta gore dole po anfiteatru, nemac ga je upitao: " Kolega zasto idete gore dole, da ne prepisuju ovaj mu odgovara zasto bi prepisivali pa oni su ovde da nauce". Sve se mislim da je to tako kod nas, nije bilo u moje vreme( pre 30 god ) a ponajmanje sad.

  Odgovori
 • Carobnjak 

  Zato sto vec sad fakultet upisuje ko stigne, i zavrsava znamo svi kako, zato nam i jeste ovako. Studiranje je obesmisljeno i izgubilo svaki uticaj koji bi trebalo da ima. Jos sad nek uvedu i ovo i videcemo kako ce nam biti. Tesko da ce biti bolje.

  Odgovori
 • Milica 

  Pa da. Prijemni je 6.000,00 ( bar je bio 2007 kada sam ja polagla). Pare su problem.

  Odgovori
Dodaj komentar Svi komentari 4

Povezano

Sve vesti