Ove namirnice su "loše" čak i u malim količinama

54

Namirnice koje većina ljudi jede svakodnevno krivac su za rak creva ili kolorektalni kancer.

  • Najjaci ikad 

    Necu uopste ni da citam tekst jer osecam da cu se iznervirati. Ali ovo sa slike, je najzdravija stvar koju mozemo jesti, pogotovo domacu kada dodbijem od dede.

    Odgovori
  • Nelks 

    Neka,vi pametni nastavite da jedete svemirske ozračene đakonije a mene pustite da jedem slandžu kao što su i moj pradeda,deda i otac.Pradeda je umro sa 94 godine,deda sa 96,otac mi ima 78 za sada,fala Bogu zdrav da doktora nije video.Pojeli su tonu slanine i suvog mesa,sira,kajmaka,jaja ali su se kretali i radili!To je ključ zdravlja a ne hrana.Ne zaboravite da pod kretanjem ne mislim teretane i slične gluposti,nego bato sekiru u ruke pa cepaj drva,fizički rad napolju a ne na stolici u nekoj ugrejanoj prostoriji mašeš rukicama ispred ogledala.Tu snage nema,sve je to samo lepo ali šuplje!

    Odgovori
  • Milos 

    Lupas...ishranu treba prilagoditi uslovima zivota, a ne obratno...ili beogradjani da krenu sa sekirama da krate parkove...

  • Aleksandar 

    Ispada da covek ne sme ni da pomirise ono sto se do pre nekog, ne tako davnog, vremena, smatralo potpuno uobicajenom hranom. U to vreme je hrana jednostano imala gde da se "utrosi", celog dana se nesto radilo, sto danas nije slucaj, pa nam je sve stetno. Hvala bogu na raznim 'welnesima i integrinima', to je tako kool i ukusno...

    Odgovori
  • Tijana 

    Vi znate da slanina nastaje ubistvom?

    Odgovori
  • Mesaroš 

    Da , pa šta? Ko ti brani nemoj jesti....

  • Garrosh 

    Od mesa ne valjaju samo mesne prerađevine jer su skupina malo mesa i mnogo otpada, creva i fekalija, zatrpana aditivima, emulgatorima i pesticidima...sušeno meso je preteško za želudac i varenje, ali ispeći slaninu, meso, kuvati...samo buda**ine ne rade

    Odgovori
  • Dacha 

    8 GRAMA!!! Pa koliko je to 8 grama?

    Odgovori
  • Upucen 

    Ljudima koji primaju hemioterapiji je preporuceno da jedu slaninu, naravno domacu. Da jacaju krvnu sliku. Ova istrazivanja mozete da okacote macki o rep, daju npr tekst gde kazu da su jabuke mnogo zdrave pa posle par mesece da nisu zdrave. Aman ljudi

    Odgovori
  • ruzica 

    Radila sam u prodavnici, blizu instituta u Kamenici, doktori i sestrice su dolazili i molili da im ostavimo slaninu SAPUNJARU kad stigne.... Znaci dragi moji, samo vi jedite zdravu hranu , sto bi rekli stari ljudi a i imalo .... pa od cega rastu prasici, nego od mekinja, pahuljica i tako tih stvarcica ZDRAVIH

  • Boža zemunac 

    Sećam se članka,da mleko izaziva rak. Papir trpi sve. Ludi britanci.Njima baš ništa ne verujem. Gica je zakon.

    Odgovori
  • Olimpijac 

    Da li je realno? Pa i vazduh nije zdrav pa ga udišemo. Svako malo se pojavi nešto novo što nije zdravo, a na staro se zaboravi. Čista manipulacija.

    Odgovori
  • Sale 

    Možda i jeste nezdravo takvo meso,ali ni takozvana "zdrava hrana" kao i voće nisu ništa bolje,jer su nakljukani svakakvim pesticidima i otrovima!

    Odgovori
  • Baader 

    Ako britanci kažu da je loše, znači da je dobro.

    Odgovori
  • HsvutbjGehj 

    Mi gajmo za sebe po koje svinjče pastrmče ...itd i stalno govorim mojima manje mesa ne jedimo meso jes da svinje manje više hranim organski to jest jedu moj kukuruz, ječam , tikve organske, detelinu lucerku svežu i suvu tako barem to ne kupujemo gajimo i piliće tovne za sebe ali oni moraju da jedu koncetrat jer ne mogu da se utove bez njega ali 15 dana pred klanje daje im se kukuruz to jest jarma da se pročiste i da meso ne bude modro kao ono kupovno već lepo belo...itd E sad sto se tiče pastrma čitao sam da je tu najbolje meso starijih svinja krmača i to koje nisu forsirane koncetratima ili nekim premiksima za tov šta već, drugo kad koristimo meso sto manje prženja izbegavati takvu termičku obradu sto vise kuvanog ili distanog kako god, jesu stari ljudi jeli slaninu proju i na tome su ziveli do duboko u starost ali te svinje su jele bukvalno organsku prehranu žir, tikve, kukuruz nije bio inženjerski hibrid niti se djubrilo veštačkim djubrivom niti se kukuruz prskao protiv trave ono ovo , drugo oni tada nisu imali kontakta sa veštačkim supstancama razni vidovi plastike, folije, farbe razne, dodaci ishrani , lekovi koje non stop oni koji moraju unose u sebe , vazduh zagadjeni , odeća koja sadrzi opasne hemikalije tada se nosilo konopljino sukno lanene košulje vuna ...itd nisu ostajali uz tv ili inyernet do duboko u noć rano se legne rano se ustane san je majka svega dan nikada ne može zameniti noć, nisu pili razne veštačke sokove , pića ...itd pilo se voda, vino ili rakija i kraj , u svakoj kući hleb se mesio od celog zrna pšenice pa proja belo organsko žito, pa svaka kuća imala barem po jednu kravu koja se hranila livadskim lekovitim senom nije bilo silaža , koncetrata jes da je davala 15 kila mleka ali i te kakvog kvaliteta pa se napravi pravi domaći organski sir, kajmak, kiselo mleko, jogurt...itd kokoške setaju po bujnim livadama same se hrane nose organska jaja nema koncetrata i zivota u kavezu zumance zuto jedno jaje oboji kolač u žuto ...i tako .

    Odgovori
  • msts 

    Brate, sto se ti ne das u pisce nego gubiš vreme hraneci prasice?

  • Željko 

    Šta je moj deda čitav život jeo, slanine i luk, i naživeo se!

    Odgovori
  • Goksi 

    Ti englezi jedu zivo meso.curi krv iz njega.

    Odgovori
  • Don Kihot 

    BRITANSKE BUDALAŠTINE!!!

    Odgovori
  • кукурику 

    Ово има везе само са прерађевинама, са брдо хемије у и на њима, а не и са домаћим производима од меса

    Odgovori
  • Japi 

    Dali ce onda Matijevic odgovarati za nestanak srba.

    Odgovori
  • Гз 

    Нормално је да се дибије рак када поједеш 20-30 гр сланине или тог како кажете црвеног меса, међутим кад се напуцате пола кг домаће сланине слободно без бриге. Све стручњак до стручњака а ми све више умиремо и без и са месом. Мени је доктор пре 10 година практично све побројао да не смем јести што једе нормалан човек. Ја се нисам придржавао тога и ево још сам жив. Да ли до вечерас или сутра остаје да се види

    Odgovori
  • Xyz 

    Sticajem okolnosti sa poslom sam vrlo cesto u jednom zabacenom planinskom kraju.Garantujem da ti ljudi jedu slaninu i drugo crveno meso barem dva puta dnevno...Ocekivani zivotni vek preko 80 godina...Ne ubija nas slanina nego aditivi, zaslqdjivaci konzervansi, pesticidi, los vazduh, losa voda...

  • Lalo 

    Znači mi koji decenijama dnevno jedemo minimum 300, 400 gr slanine, šunke, kulena i slično pišemo sa onog sveta :D Ta mante se gluposti. Od domaće slanine nema ništa zdravije :)

    Odgovori
  • Realno 

    Kljukate ljude sojom kao zdravom a ona glavni krivac za rak. Te vase price o mesu kao uzroku smesne su i deci.

    Odgovori
  • Nenad 

    Ko su naj veci proizvodjaci takvog mesa. Sta rade sa njim

    Odgovori
  • Marko 

    Moji deda i baba su jeli ove namernice, pa ne dobise rak creva. Pre ce biti da je razlog nesto drugo. Problem je u tome sto se zivotinje hrane koncentratima sumljivog kvaliteta, a tu su i GMO, antibiotici...

    Odgovori
  • Marko 

    Tako je brate, hoce da nam kazu da domaca svinja ne valja koju hrani nas seljak

  • Leg 

    Kanabisovog ulja uz te namirnice i eto nema problema

    Odgovori
  • Racki 

    Odo da bacim slaninu i meso...

    Odgovori
  • Budala 

    Neeeee...!!! NEEEEEEEEEEE :'(

  • Tin 

    Није месо узрочник рака, него антибиотици, гмо, хормони и адитиви којима рокају животиње

    Odgovori
  • scout 

    A šta preporučuju stručnjaci kljucanje semenki i trave po dvorištu 🤣 za mene je 🐖 kralj životinja dok ne probam kakav je 🦁

    Odgovori
  • Milena 

    Jos malo ce da nam kazu samo travu da pasemo.

    Odgovori
  • Nexus 

    Ne ubija meso već gmo hrana kojom se ta svinja hrani i aditivi koji se tu dodaju.

    Odgovori
  • Mitar 

    Svaki dan neko ospori nešto i kaže opasno po život. Nije slanina opasna nego hemija u njoj. Osuši ti slaninu kod mog đeda na Murtenici pa da vidiš da li izaziva rak. Ti navodni stručnjaci neće da kažu da ono veliko E izaziva smrtnost a ne namirnice

    Odgovori
  • Steve G 

    Mozda sam glup, ali ja i dalje ne znam sta je crveno meso?

    Odgovori
  • Znaš 

    kad uđeš u prodavnicu pogledaš u staklene vitrine gde prodaju meso i videćeš lako po boji jarko crvenoj koje je to živo meso

  • Temerin 

    Moj pokojni deda doziveo 80 god,a od 7 dana u nedelji jeo je 5 dana za dorucak slalinu sa belim lukom. Isto tako za rucak je od 7 dana bar 4-5 jeo nesto kuvano,ali kuvano ne ove kvazi kuvanja tipa supa iz kesice i ostali budalastine. Isto tako i u 80 je hranio svinje,ceo dan provodio napolju,setao i zato je i naziveo. Pice burgeri to nije jeo,jeste 2 puta godisnje i uvek bi pre pasulj nego picu... Mani te se ovih fitnes obroka,pahuljica,sejkova i toga samo prirodno i kuvano i fizicka aktivnost.

    Odgovori
  • snooker 

    da, da, i moja mama kaže da to kupovno ništa ne valja... valja samo domaće...

  • Dušan 

    Očekujem sutra negde članak kako je crveno meso najzdravije što možete da jedete. Tako i za jaja, jedan dan se piše da su loša i što manje, a drugi dan da su super i jedite što više. Samo da se piše i da se klikće

    Odgovori
  • Prle 

    Skoro je bio članak o slanini kao leku,a vidi sad. Ja boga mi ne bacam lekove.

  • Oranž Bad 

    Jok, treba da jedemo čia semenke i seme lana, musli, kelj i brokoli, da slusamo anu bucevic i kao cemo da dozivimo sto godina, malo sutra... Kad bi nam svakog dana dorucak bio domaca slanina, 2 čenja belog luka i rakija-2 ziveli bi svi po 100 godina i nikad se ne bi nakasljali... Da ne pricam o tome da je svinjska mast naspram ulja lek bukvalno, a to sto britanci i ameri koji jedu pile cij je batak ko butkica omanje Božicne pecenice to mi odmah daje za pravo da ne verujem u njihova glupa istrazivanja... Da nas nisu gadjli osiromasenim uranijumom mi Srbi bi u kombinaciji sa gore navedenim doruckom bili besmrtni, ziveli bi svi ko marko kraljevic po 300 godina

    Odgovori
  • Sara 

    Pozdravite strucnjake

    Odgovori
  • Firga 

    A njeguska prsuta?

    Odgovori
  • Samokazem 

    Nije sigurno domać slanina, od svinje za koju se zna čime je hranjena...naši preci su živeli na tome, na svinjskoj masti...pa su mnogo nadživeli svoje potomke... Problem je što se u industrijske proizvode ubacuju aditivi da bi to izgledalo lepse, bilo ukusnije itd, pa onda ispada slanina nezdrava... Mada, isto tako je sa svim proizvodima u ishrani...

    Odgovori
  • SG 

    E 250 je glavni problem. Moćni mesni lobi, svugdje u svijetu, neće da izbaci ovu supstancu.

  • Vega ishrana zakon...!

    Odgovori
  • Antinarodni 

    Čuj 'britanski institut'. Pa normalno da im se to dešava i boluju od koječega kad jedu samo gmo hranu. Sveža domaća slanina i šunka su zdrave i odnjih nema boljeg leka.

    Odgovori
  • Jasta! 

    Ne topite mi slanine, bez njih ce me vetrovi oduvati.

    Odgovori
Dodaj komentar Svi komentari 54

Povezano

Sve vesti