Ovako izgleda anksioznost

17

Evo kako da bolje razumete osobe koje muči anksioznost. Ako neko koga volite ima ovaj problem, možda ćete moći lakše...

 • Јово 

  Мене су напади панике и анксиозност мучили 2 године скоро, али након разговора са психотерапеутом и радом на себи више немам никакве проблеме :)

  Odgovori
 • DeXXoN 

  A gde svi vi pronalazite stručnu pomoć a da ne plaćate po 50€ za sat vremena razgovora sa psihijatrom? Ja sam jednom rešio da potražim besplatnu pomoć koju svi vrlo rado nude i reklamiraju ali sve što sam dobio su antidepresivi uz opasku "nije ti ovo Amerika".

  Odgovori
 • Kurs iz engleskog 

  Imam..pirnem katkad i sve cool. Mozda zato..a mozda ... aaaaaaa!!!

  Odgovori
 • Nale 

  To jeste anksioznost,nije depresija.

  Odgovori
 • Obrad 

  Godinama sam mislio da patim od anksioznosti ali hvala Bogu posle čitanja ovog teksta shvatio sam da je u pitanju depresija od praznog novčanika. Hvala predsedniku što mi je skinuo 10% i vratio 4.5% nakon poskupljenja svega za 20%.

  Odgovori
 • Bravo 

  Prosla sam pakao anksioznosti i svih njenih oblika. Svih. I napada panike i agorafobije svega. Ima nade! Verujte da ima! Godinama sam se mucila. Pomogla je psihoterapija mnogo, najteze je raditi na sebi, ali ljubav mog momka, sadasnjeg muza me je izlecila. Ljubav leci! Ako nemate partnera, roditelje, ljubav je u vama i mozete je naci svuda! Samo potrazite pomoc!

  Odgovori
 • GoranSD 

  Da sam rekao da imam blagi anksiozni poremecaj i blagu depresiju ne bi me ni zaposlili. Sada idem svakoga dana sa razmisljanjem da dam otkaz i mucim se tamo psihicki da funkcionišem. Da sedim kuci ni to ne mogu i u totalno sam bezizlaznoj situaciji. Konstantna razmisljanja i konstantne brige , tako se osecam

  Odgovori
 • Ab 

  Prvo se napravi sažetak problema, a onda se polako ide u rešavanje jedńg po jednog. Ja sam prihvatila svoju anksioznost. Rešavam je uz pomoć anxiolitika, svela sam íh na najmanju učinkovitu dozu. Viśe se ne zamaram s tim. Život je takav. Treba se uvek zaokupirati s nečim. Brini o svojim potrebama i svom okolišu, pa će doći i druge stvari. Budi sretan ako imaš posao i prihode, i potraži se u tome.

 • Lovac 

  Pre desetak godina, kad sam imao 19, doziveo sam prvi i najgori napad panike kada sam mislio da sam gotov. Ubrzano lupanje srca, trnjenje celog tela, oblivanje znojem, bio sam ubedjen da imam srcani udar. Hitna pomoc, lekovi za smirenje, poseta svim mogucim specijalistima. Nakon svih analiza, ispostavi se da sam zdrav kao dren, ali da je problem u glavi. Naravno, nisam to prihvatao, bio sam ubedjen da nesto nije u redu sa srcem i nekih godinu i po dana sam odbijao da potrazim pomoc od strucnih lica. Potpuno psihicki izmoren od mnogobrojnih napada panike i agorafobije za to vreme, koncano skupljam snage da odem kod psihologa. Osecam se bolje na pocetku, ali ubrzo mi se vracaju napadi i prelazim kod psihijatra. Nakon 3-4 meseca, kombinovanjem terapije lekovima i seansi, posle najduze dve godine zivota, konacno se osecam dobro, sigurno. Najbolji osecaj u zivotu, kao da sam izasao iz zatvora. Nakon toga nisam vise imao vecih napada panike. Bilo je trenutaka, najcesce kad sam na nekim skupovima gde ima mnogo ljudi, da me uhvati taj osecaj, ali sada znam da ga prepoznam i sasecem u korenu. Anksioznost nije nestala, verovatno ni nece nikada, ali naucio sam kroz sve ove godine kako da je drzim pod kontrolom i da ja upravljam njome, a ne ona sa mnom. Doduse, dosta sam postao zatvoreniji po pitanju emocija od tada, i mnogo mi je teze da osetim bilo srecu bilo tugu, ali valjda sve ima svoju cenu. Ako ti, sto citas, trenutno prolazis kroz ovaj pakao, znaj da ima nade, i ne oklevaj da potrazis pomoc sto pre, jer pre ces poceti da zivis normalno.

  Odgovori
 • Jelena 

  Hvala Ti.

 • Firga 

  Za mene nema nade, i ja osecam neki nivo anksioznosti, lupanje srca i podrhtavanje ruku i znojenje dlanova i to mi se jako cesto desava, cak i u banalnim situacijama, u posti kad placam racune, za vreme ispita, na poslu... Vrlo neprijatna stvar.

 • Milena 

  Svaka cast, slicnu sam situaciju i ja prosla!

 • Dana Delany 

  Bravo za upornost doktoreee

 • Firga 

  To je depresija a ne anksioznost.

  Odgovori
 • ... 

  @ misliš na prazan novčanik?

 • Milena 

  U tome je najveci problem, sto mnogi ne razlikuju anksioznost od depresije...ovo jeste anksioznost, a ne depresija.

 • Mala 

  au ti si jasan toliko plitak da ne kažem glup. Prosto mi te zao.

Dodaj komentar Svi komentari 17

Povezano

Sve vesti