MONDOPop 63: Dve dekade Matriksa

video 6

Kucamo na vrata nezaboravljenih asova! Ovo je godina kad filmski svet slavi dva važna jubileja popularne filmske...

 • Kom 

  Film broj 1 na mojoj rang listi! Mora se pogledati najmanje tri puta. Samo za inteligentne.

  Odgovori
 • Vart 

  Oba filma su odlična u umetničkom smislu i mogu se smatrati kultnima. Mada po meni matrix je bolji. Kritiku bi uputio "Borilačkom klubu" zato što ima dosta lošu u štetnu poruku. Edvardu Nortonu je dosta žvot u modernom i razvijenom društvu blagostanja i obilja pa se odlučuje za masovne terorističke napade na banke gde se nalaze informacije o kreditima. Šta je poruka filma? Da ekonomski progres ne valja? Da treba da vlad haos i rasulo? Hteo bih da pitam autorku šta misli o tome.

  Odgovori
 • Jelena Đurović 

  Ćao, hvala što gledaš MONDOPop. "Borilački klub" jeste film o destrukciji ali se u isto vreme ta destrukcija događa samo u glavi našeg junaka (Edvard Norton) koji ima šizofreni rascep. On sve te stvari ne radi zaista, već o njima fantazira. Junak već živi u progresu ali u njemu nije našao svoju pravu svrhu i ispunjenje...Verujem da je ideja Čaka Palanjuka koji je pisao literarni predložak bila upozorenje - ako se nepametno uvalimo u konzumerizam možemo da izgubimo glavu. Mislim da smo mi na ovim prostorima još uvek daleko od ekonomskog nivoa kasnog kapitalizma, ali kad do toga stignemo onda polako i oprezno. Nadam se da to vreme i za nas dolazi i duboko verujem u progres a ne volim haos i entropiju.

 • Korto 

  Dva fenomenalna filma!

  Odgovori
 • titula 

  Ludilo od fiilma! Koliko sam bio oduševljen tada, kada se pojavio, toliko se oduševim i sada kada ga gledam. Top, top, top... hit, extra...

  Odgovori
 • Wicher-Undertaker 

  Dve gospođe oooo majko sveta... Ma ne definitivno čovek pukne ko zvečka kad ima puno para....

  Odgovori
Dodaj komentar Svi komentari 6

Povezano

Sve vesti