Oprezno s proteinskim šejkovima

5

Ako uzimate proteinske šejkove, ovo treba da imate na umu!

 • djoko 

  Kao svaka studija, sta bi bilo kad bi bilo. Odnosno u ovom slucaju sta se desava kada se unese 200% proteina (samim tim i bcaa aminokiselina) od dovoljnog/normalnog?! Pritom test na misevima....Prvo ako govorimo o ljudima, ovo je poprilicno subjektivno pitanje, jer svi smo naravno razliciti, nemamo iste zivotne navike u pogledu ishrane, treninga i uopste nacina zivota. Razlicite smo gradje, body-mass index se naravno razlikuje, itd .... Krace receno, aktivan rekreativac koji trenira u teretani (npr.) 3-5 puta sedmicno, sa ciljem dobijanja misicne mase, ima mnogo vecu fizicku potrebu za proteinima od fizickih neaktivnih osoba, normalno. Tako da fizicki aktivan svet nekih problema, koji se ticu prekomernog unosa proteina, a oni su uglavnom laksativni efekat, moze imati ako bas preteruju suplementima, odnosno whey proteinom. A to je tipa 4-5 doza dnevno i slicne ludosti. Prosecan muskarac sa 80tak kg komotno moze i treba (u krajnjoj liniji) uzeti 1-2 merice dnevno, ako svoje potrebe ne moze zadovoljiti kroz hranu, a nazalost dosta ljudi ne moze, iz raznoraznih razloga. Samo na protein surutke treba gledati kao dodatak ishrani, sto u srzi i jeste, nikako kao zamenu za kvalitetan obrok, gde nazalost vecina prave gluposti.

  Odgovori
 • Pa Da 

  ala si ti zavisnik od ovoga 😂

 • leni 

  pa oni verovatno nisu trenirali nista,normalno da su se ugojili.

  Odgovori
 • Абориџин из Џиџириџуа 

  Pa kad sa 40 godina imaju kamen u bubregu, bude im kasno za razmisljanje. Nista osim vode ne treba piti, kalorije se jedu, a ne piju.

  Odgovori
 • Krastavac 

  Ma, u pravu si. Znaci obavezno izbaciti mleko i jogurt iz ishrane? Kamen u bubregu izazvan visegodisnjom konzumacijom proteinskog suplementa? Nije mi jasno odakle samo "iskopas" takve nebuloze.

Dodaj komentar Svi komentari 5

Povezano

Sve vesti