Narandžasto "čudo" iz prirode

5

Šargarepa nije samo "neizostavni deo supe", kako je obično doživljavamo. Vrlo je korisna za zdravlje, a evo i zašto.

  • Biolog 

    Sargarepa je jedna od najzdravijih namirnica danasnjice, poseduje beta karoten odatle joj i latinski naziv daucus carota iliti eng. Carrot. Kada bismo shvatili koliko je taj beta karoten zdrav shvatili bismo da je to eliksir mladosti koji podmladjuje kozu, jako je dobra za vid, sluh... Mislim da je mnogo slabo konzumiramo i samo kada bas moramo, a lepa je i prezdrava.

    Odgovori
  • Hm 

    Kod mene joj je zabranjeno da završi u supi. Prvo, zasladi je i ne sviđa mi se ukus. Drugo, kuvanjem gubi vitamine, a povećava joj se glikemijski indeks. Šargarepu konzumiram svežu i u salatama.

    Odgovori
  • Neko iz Sida 

    Kome smeta jaka sargarepa?

    Odgovori
  • SLB bez P 

    Pogotovo ove genetski modifikovane.Prirodna sargarepa nije debela kao kolac sto je slucaj po pijacama i matketima.

    Odgovori
  • Leon 

    slazem se. Prvo da krenemo od boje, prava sargarep je ljubicasta a ova boja je dobijena ukrstanjem.

Dodaj komentar Svi komentari 5

Povezano

Sve vesti