VTO: Sve o donaciji reproduktivnih ćelija i embriona

7 0

U Srbiji je konačno zakonski regulisana donacija reproduktivnih ćelija i embriona. Šta to podrazumeva, kakva je...

 • Prestarila 

  Zar mi nismo malobrojni za ovako nesto? Moglo bi doci do incesta vrlo lako! Posebno jer ne postoji mogucnost da se sazna ko je cije dete! Mali smo mi za to! Mene to brine. I zasto par ne moze da dovede sam donora?

  Odgovori
 • Tafak 

  Korak u dobrom pravcu Ali... ali... Imam dva drugara čije supruge ne mogu da zatrudne. Ako bi ja htela da im doniram jajnu ćeliju zapravo to ne bi mogla (sem kod privatnika? ili opet u inostranstvu?), jesam li dobro razumela? Drugi problem koji imam sa ovim je starosna granica, zašto je za žene 34, a za muškarce 40 godina? Pa ne postajemo svi sterilni sa navršenih 34/40 godina. + Nešto ne vidim klince od 20 i kusur godina kako se bave ovim pitanjima već ljude koji su uglavnom i stariji od ove granice... Zašto samo jedan donor = jedan par/osoba? Pa nismo baš toliko mala zemlja da bi se tako brzo napunili jednim genom :) Korak u dobrom pravcu ali ne i savrsen.

  Odgovori
 • granica 

  je 34 godine za zene koje zele da doniraju jajnu celiju, jer je potrebno da ta jajna celija bude mlada i zdrava. ne za one kojima ce ta celija biti donirana

 • Deda 

  Evo prilike da i nase prostakuse kopiraju kardasijanke...ako mislite da nece grdno ste se prevarili

  Odgovori
 • Nešto se mislim... 

  U prošlim vekovima,kada nije bilo DNK analiza,koliko je bilo "donatora"spermatozoida,a očevi lažnjake voleli i vodili brigu o njima,ni ne znajući da su tuđa.Dete je dete,pa makar ličilo na komšiju il putnika namernika :) Ovo sa jajnim ćelijama i embrionima je trebalo da sačeka 21 vek. Dobro je sve dok se rađaju od krvi i mesa,i zaplaču kad dolaze na ovaj svet.Po zlu će krenuti ako robotići zaškripe!

  Odgovori
 • Monika 

  Mogu samo da kazem - BRAVO!!!!!!!!!!!!!!

  Odgovori
 • Koda 

  A do sada se kao to nije radilo? Pa kako se jedna “ poznata “ glumica ostvarila kao majka? Svojom janom celijom u 50.oj godini? Da se razumemo...Zakon je u redu ali tak sada je moguce imati trudnocu iz donatorske jajne celije ili spermatozoida. Do sada je bilo krsenje zakona i zastita mocnih privatnika koji su uzimali veliki novac.

  Odgovori
Dodaj komentar Svi komentari 7

Povezano

Sve vesti