Tiropita: Grčka pita sa sirom

5 0

Pravi se lako, a ukus je – prste da poližeš!

  • Boki 

    Razumem da Grci i primorci generalno, toče maslinovo ulje na sve strane jer ga imaju... Ali ne razumem kuvanje (prženje, pečenje itd, dakle ne samo na onim kupovnim otpadnim kominama sa lepim italijanskim imenima itd), nego na pravom maslinovom ulju koje termičkom obradom postaje obično s*eće od 100 din po litru koje može i u Golfa dizela...

    Odgovori
  • Budalanakv2 

    Pa imaš maslinovo ulje namenjeno za kuvanje/pečenje, a imaš i hladno ceđeno za salate, umake, soseve i ostalo... Ja kuvam samo na maslinovom ulju, ali moje dolazi iz muževog sela sa mora... Treba naviknuti na drugačiji ukus hrane kada se kuva sa maslinovim uljem, neko ne voli, meni je super...

  • Kao pituljice...

    Odgovori
  • S10 

    Pita je pita, šta se sad izmišlja grčka, kiparska, indonezanska, havajska, srpska ,bosanska, hrvatska, vanuatu, bred i ostale pite.

    Odgovori
  • Budalanakv2 

    Tako nešto; a kad pitaš Grke i Turke za burek i pite pa to oči da ti iskopaju čije je. Kao i za tursku kafu 😁

Dodaj komentar Svi komentari 5

Povezano

Sve vesti