Severna Makedonija: Plaćanje "kešom" samo do 500 evra!

9

Od danas je u Severnoj Makedoniji na snazi zabrana plaćanja gotovinom u iznosima većim od 500 evra, odnosno u...

 • Vaterpolista 

  @Tole Druže nisi me razumeo. Ja imam platu oko 45 hiljada. I pored toga bavim se drugim poslom. Trgujem kriptovalutama da bih mogao preživeti. Evo danas ne možeš kupiti ništa sa karticama u Beogradu. Šta da radiš ako nemaš keša kod sebe? Da čekaš celi dan dok prorade kartice i bankomati? Ili da budeš gladan? Ja sam protiv toga da bilo ko od nas pare koje mi zaradjujemo dajemo nekome drugome da rukovodi sa njima. Ali kad je narod glup tu se ništa ne može uraditi. Pozdrav i prijatan dan.

  Odgovori
 • Miki 

  Uzas! Ne zelimo ovo u Srbiji

  Odgovori
 • Kobac 

  Smesna pfica u potpunosti, mozda ce i uspeti da prate tokove!

  Odgovori
 • C ALM 

  Izgovor za korporacije i banke, da bi kontrolisali protok novca i držali nas u šaci.

  Odgovori
 • MB 

  da bi novac bio samo elektronski, ako si neposlusan, samo blokiraju karticu.

 • Mjera koja nema logike 

  Plate 20 puta po 500e i nista uradili nisu...

  Odgovori
 • tole 

  vaterpolista.. odakle tebi 700e... A odakle npr nekome 15.000ili 150.000 za stan ili kuću ili auto. Kako država da puni budžet a niko nemože da dokaže odakle mu lova. Ti si možda fino uštedeo pare i vidi se da si primio neku platu ili sl. Ali ovo je upereno na neke druge i zbog toga mi nije jasno šta se obična sirotinja iznalazi u toj priči.. pa ovde u nenačkoj idavno nigde ne primaju novčanicu od 500 i 200e. I niko se ne buni. ..

 • Драган 

  И код нас хитно увести сличан начин плаћања, а зна се и зашто...

  Odgovori
 • Vaterpolista 

  Ne lupaj gluposti. To ako uvedu u Srbiji gotovo je. Ja sam naprimer kupio Huawei P30 pro za 700 evra. Da sam u Makedoniji to ne bih mogao. Šta nekoga zanima kako i koliko trošimo novca. Nisu mi ga oni dali nego sam sam zaradio. Ovo je zbog kontrole ljudi. Da uteraju strah u njih. Bilo ko u budućnosti da uradi nešto što se vladi ne svidja blokirace mu račun i karticu. Posle toga on/ona se mogu slikati. Zato Balkan kao region nikad neće napredovati zbog ovakvih ljudi koji žive u njemu. Em su plate male em te kontrolišu šta i koliko trosis. Tuga.:(((

Dodaj komentar Svi komentari 9

Povezano

Sve vesti