Dobijete bebu, izgubite prijatelje?

8 0

Kad muškarac postane otac, bliski prijatelji nestanu bez traga (na neko vreme).

 • Osoba za koju u životu ne bih pomislila da je u tom fazonu i bila mi je jedna od najboljih drugarica, nerazdvojne smo od detinjstva, čestitala mi je kad sam se porodila, čule smo se oko mesec dana i onda je nestala. Već godinu dana joj ne pada na pamet da dođe da upozna bebu, pita me kako sam, bilo šta, kao da je zemlju propala.

  Odgovori
 • Filip 

  Ljudi dobili ste dete ,ne vanzemaljca ... ne znam cemu drama i odmah menjanje prema dugogodisnjim prijateljima.

  Odgovori
 • VanzemaljacNegoSta 

  Novi roditelji imaju manje vremena i energije za bilo šta. Takođe, i kada izdvoje neko vreme, em dogovori nisu baš pouzdani, em su i satnica i mesto i tip aktivnosti (pa i teme za razgovor) ograničeni činjenicom da su roditelji malog deteta, koje po prirodi stvari uvek ima potencijal da postane "nemoguće" ili napravi nered za koji roditelj nije opremljen da ga sredi na licu mesta, što zahteva povratak kući, a sve to frustrira njihove prijatelje. I onda ih prijatelji možda pozovu da čuju kako su i kako je malac, ali prestaju da računaju na njih za nešto drugo i kontakti se proređuju, dok novi roditelji počinju da se druže pretežno sa drugim roditeljima, jer je onda svima baš super da se npr nađu u igraonici na sat vremena, imaju više razumevanja za otkazivanje zbog dece i slično.

 • zzz 

  Meni se cini da se pre novopeceni roditelji promene prema prijateljima, nego obrnuto. Vise im nije interesantan taj momacki\devojacki zivot koji vode prijatelji, i nemaju vise osecaj za njih, kao da i sami do skoro nisu ziveli tako. Taj neki bezobrazluk novopecenih roditelja prema prijateljima je prisutan u vecin slucajeva.

 • ja 

  nisam primetila da se tatama ovo desava. Oni uglavnom nastave po starom a zene ne mogu ni kosu da operu a kamoli da se druze

  Odgovori
 • Elmin 

  Bolje je jedan dan sa detetom nego 15 sa prijateljima

  Odgovori
 • jontra 

  a meni pak nisu jasni "roditelji" koji nastave da budu bas kao ti "prijatelji" dok im decu cuvaju babe,dede,tetke.....

  Odgovori
 • Ja bihi rekao 

  dobijete radost i srecu, izgubite probleme.

  Odgovori
Dodaj komentar Svi komentari 8

Povezano

Sve vesti