Kompanija od bilion dolara!

16

Microsoft je najvrednija kompanija u SAD, čija je vrednost premašila bilion dolara.

 • HiHi 

  Stvar je u tome što je SAD i zapadni lager prenaduvan i zato imate neke nenormalne sume, pocev od najobicnijih stvari poput preskkupih stanova za iznajmljivanje za neku rupu u predgradju vam treba 200 $ nedeljno a u Beogradu da ne pominjem Srbiju za te pare možeš da uzmeš i u centru na mesec dana gajbu..

  Odgovori
 • Gtv 

  Zar nisu propali zbog Huawei-a? Cujem pre neki dan , google kleci i moli Huawei da se nekako verati nazad...

  Odgovori
 • Djoksa 

  Zabuna oko triliona/biliona: "Sistem koji koriste u SAD i Velikoj Britaniji i većini zemalja engleskog i arapskog govornog područja naziva se kratka skala, a sistem koji ostatak sveta koristi jeste dugačka skala. Logika kratke skale se temelji na faktoru hiljadu, a duge skale na faktoru milion. U kratkoj skali je zato hiljadu miliona bilion, a u dugoj skali je bilion jednak milion miliona." Odnosno,kad mi kažemo za nekog da je milijarder u Americi i Engleskoj ga zovu bilionerom. A ono što mi nazivamo bilionom za Amerikance i Engleze je trilion ali kažu bilion (1000 000 000 000). Nego, zar nisu Apple i Amazon prošle godine isto bili trilioneri pa su se eto srozali na 880 hiljada milijardi..?

  Odgovori
 • Al si komplikovan 

  matematika je svugde ista...1000 milona je milijarda, 1000 milijardi je bilion i tačka druže.

 • AK-47 

  880 milijardi,a ne hiljada milijardi;)

 • Maglavi 

  Microsoft ima strateške ugovore sa najvećim svetskim kompanijama i gura im Cloud rešenja, od One Drive-a, preko SharePoint a, Azure platforme, sve u cilju eliminacije lokalnih servera i izbegavanja tzv. CAPEX odnosno kapitalnih ulaganja u osnovna sredstva. Te usluge trenutno nisu ni najmanje jeftine, štaviše, isplativije je i dalje imati svoju infrastrukturu iz mnogo razloga. A kako svi budu prelazili na Cloud, sigurno cene neće padati nego će rasti. A sve to zato što je valjda 1999. godi e neki genijalni guru izjavio kako na berzi moraju biti vrednije one kompanije koje imaju više obrtnog kapitala da bi navodno mogle brže da reaguju na promene na tržištu. Od tada se firme, koje su na berzi, utrkuju da sve prebace na SaaS, HaaS, da se virtuelizuju I što više Outsource-uju. Zato Apple nema svoju proizvodnju jer bi to značilo da je uložio u fiksna sredstva - veliko iznenađenje mi je bilo što su sazida li svoju zgradu. Pre koju nedelju Microsoft Cloud je bio nedostupan. U Microsoft rade najveći genijalci koje je svet video, ali će siguran sam, doći do havarije/provale kada će se mnoge firme pokajati što su na Microsoft ovom a ne na sopstvenom cloudu. Cloud je trenutno vrlo spor, SharePoint je sve samo ne User friendli (vrlo nepregledan, opcije nelogično raspoređene, spor). One Drive još i funkcioniše kako je nekad funkcionisao. Sve u svemu, cela tehnologija se usmerava na Cloud, pod plaštom ušteda, ide se zapravo na usluge koje će se skupo naplaćivati, ali "na rate" jer kapitalne investicije zahtevaju da odmah pljunete pare, a plaćanje usluga je jednom godišnje na primer. Kompanije koje pružaju Cloud usluge će neminovno dizati cene jer će njihovi akcionari tražiti organski rast od najmanje 5% godišnje i više a to će za koju godinu moći da postignu samo rastom cena. Primer je Microsoft koji je promenio sistem licenciranja za velike firme pre oko 2 godine da bi, po meni, praktično prikrio rast cena i našao način da dodatno izvuče kapital od firmi. Zato taj rast akcija...

  Odgovori
 • Znalac 

  Sta znaci bilion?!

  Odgovori
 • 1000 milijardi je bilion

 • Dok Holidej 

  Nadela je fokusirao kompaniju na one stvari koje drugi ne mogu tako lako da pokriju. Iako sam voleo Windows Phone, jasna mi je odluka MS da ne gube vreme i resurse na njih. S druge strane, celokupna njihova paleta proizvoda i servisa namenjena firmama od malih kućnih do ogromnih korporacija, jednostavno nema jaku konkurenciju. Amazon i Google nude ponešto, a Apple sarađuje sa MS.

  Odgovori
 • БРЕ!!! 

  Био тамо, програмирао две године. Катастрофа од фирме. Вратио се у Србију да мотам каблове. Лакше ми је. 😋😋😋

  Odgovori
 • !!!ЕРБ 

  Што не дођеш да програмираш овде, код нас :)

 • Pera 

  Ljudi u pitanju je trilion. Kakav bilion, to ovde ima dosta ljudi.

  Odgovori
 • bilioner 

  U Americi jeste trilion. Zato što oni kažu milion, bilion, trilion... A kod nas ima milion pa milijarda pa bilion pa tek onda trilion.

 • Ždera 

  Bilo bi lepo da naučiš Srpski jezik, za početak, pa bi onda znao razliku između Engleskog i Srpskog jezika kada su te stvari u pitanju. Evo malo poduke: SRB - Milijarda <-> ENG - Billion, SRB - Bilion <-> ENG - Trillion.

 • ReDa 

  E Pero prijatelju... Kod nas nema lektora, pravila, nicega... Naravno da je trilion ali se to pise kao na engleskom. Biti moderan danas izgleda podrazumeva gubljenje sopstvenog identiteta. E takvo ponasanje je nekad osudjivano a danas opsteprihvaceno jer imamo more mediokriteta... Ziv bio

 • Дрина 

  после милијарде иде билион неписмени створе

Dodaj komentar Svi komentari 16

Povezano

Sve vesti