Čovek objasnio sve što nas tišti: Šta se dogodilo EU?

14

Doajen srpske diplomatije Ognjen Pribićević govorio je danas o novom odnosu snaga u EU, uticajima koji u okviru nje...

 • SJ 

  Nama iz EU trebaju samo zakoni - zna se šta je koju članicu učinilo jakom i na kom polju, prepisati i primenjivati, ništa više

  Odgovori
 • Lenin 

  Samo promena sistema revolucijom mirnom ako je moguce a jeste svet ne samo evropa moze biti pravedan pa isli su nadi stari pocetkom 20 veka pa i polovinom 19 protiv robovlasn ka i pobedili znamo da nije bilo idealno jer je bio prelazni sistem al je bio ljudskiji i posteniji kudikamo od ovog ludila pocetka 21 vka kad umesto da jezdimo svemirom izlecimo sve boledti mi rusimo i zagadjujemo um i telo unistavamo sav zivi svet dakle samo ujidinjen sbet bez granica i nacija verskog ludila i pohlepe moze da prezivi ako ustane svih 7 milijardi protiv onih milion koji bi sve da uzmu no pasran nece proci ni moci

  Odgovori
 • Opabato 

  EU će se možda raspasti, možda i reformisati a možda i pregrmeti krizu i ostati u ovakvom obliku. Sve je to nebitno pred činjenicom da će većina država koje čine EU i dalje biti pojam za nešto što se zove pristojne, prosperitetne i uređene države bez obzira na sudbinu EU a da će Srbija biti država u odumiranju, izgubljena u prostoru i vremenu, korumpirani i vlast i narod, nesposobna da reši bilo koji problem ali zato vrlo sposobna da ih pravi. Da, i svoj devizni balans popunjavaće doznakama koje nekih par miliona Srba koji rade u zemljama "raspale" EU šalju u Srbiju.

  Odgovori
 • srb 

  necemo u e.u

  Odgovori
 • Dark Knight 

  Preteruju... Al to je stav i strah tih liberaskih elita, ovde se nije cula druga strana , strana ti suverenista il kako oni kazu evroskeptika

  Odgovori
 • LaneNS 

  Šta god da se desi sa EU, mi treba da razvijamo građansku i nacionalnu svest jer u suprotnom ćemo postati jedna nedefinisana mrlja na karti Evrope. To podrazumeva da prestanemo sa izvozom sirovina i uvozom trećerazrednih proizvoda i robe i da pokušamo da ojačamo prerađivački sektor. Ono što je možda i najbitnije je da aktivno čuvamo životnu sredinu. Količina smeća u kojoj se davimo je odavno prešla sve mere. Prosto je neverovatno da smo najvažnije privredne sektore (građevinski, telekomunikaconi, naftno-prerađivački, itd.) dali u ruke strancima i faktički postali moderni robovi.

  Odgovori
 • Najbolje 

  Baš je lepo objasnio sve što nas tišti, nema šta. Jel to hteo da nas uteši? Pravi "optimista".

  Odgovori
 • NASH 

  Svaka čast, profesore, ali je više nego očigledno da EU nama uopšte ne treba!!! To nam je pisao i dr. Arčibald Rajs, po svemu veći Srbin od većine nas, a mi ništa,od onoga što nam je sugerisao, nismo uradili. Da kojim slučajem jesmo, sad bi ovde bio "mali raj"... Nama je spas da u svom dvorištu prvo počistimo, i biće bolje!

  Odgovori
 • За Mi smo okupirani 45 

  Слажем се с вашим размишљањем! Велика невоља српског народа је што су крајем 1944. г. ткзв. комунистичко-пратизански ослободиоци уз помоћ Црвене армије окупирали Београд и Србију. Пре тога су на Брозовим провизоријима звани Авноји не поштујући никакве етничке, историјске и међународне правне принципе, силом, неправдом против Версајског уговора 1919-21. изделили јединствен државни простор Краљевине Југославије на 6 република и Србију су приде са 2 АП поделили на 3 дела! Занимљиво је да на Авноју у Јајцу, '43. није био ниједан представник из Србије. Брозу није сметало да комунистичко-партизанске борце преобуче у цивилна одела како би тако задовољио форму. Тако се десило да су Србе из Србије "представљали" Коча Поповић, војни командант, Иван Рибар, Моша Пијаде и сл. несрби. Брозу ни Србима изван Србије, монтенегринима и др. није сметало што из Србије нико није дошао на заседање. Касније су под мотом сви путеви воде у Београд исти населили углавном они који су најмање имали везе са Србијом и Српством. Побијена је или отерана у иностранство српска елита. Српски народ, тако обезглављен, вођен је од несрба. Чији потомци попут ових на овом форуму држе дрска денија свим и свачим разапетом српском народу. Невољама су кумовали њихови комунистичко-дођошки преци. Док Србијом не завладају прави Срби патриоте из Шумадије, колевке модерне српске државности, Србији и Србима се лоше пише! Поздрав!

 • Mi smo okupirani 45 

  Dosli su krajisnicki I crnogorski kursisti na vlast I unistili sve sto valja. Danas su njihova deca na vlasti I gledaju samo kako da se obogate, dok srbiju NIKO NE VOLI. Njima odgovara status quo. Sistem stap I sargarepa.

 • Mashinac 

  Kako su ti svi skupovi i tribine dobar motiv za koktele zurke i orgijanje posle sat vremena lupetanja...sve strucnjak do strucnjaka.

  Odgovori
 • Mirkec... 

  Sta tu ima novo sto mi kao obicni ljudi nismo videli?Velike sile ce uvek da uslovljavaju manje.Srbija,BiH i Turska nikada nece biti clanice EU.Kod nas ima toliko otvorenih pitanja da nas mogu uslovljavati godinama.😜🕸🕸🕸🕸.

  Odgovori
 • Storm 

  Lepo su izbistrili svetsku politiku, jedino nijednu rec nisu rekli o haosu, korupciji i krimipartokratiji koja divlja Srbijom i tlaci narod...

  Odgovori
 • Pjer 

  Svi pokazatelji nedvosmisleno pokazuju da srednja klasa u Evropi gubi svoje uporište kao najdominantnija klasa. To već sigurno zvoni na uzbunu. Unija još uvek ne anticipira u dovoljnoj meri taj problem.

Dodaj komentar Svi komentari 14

Povezano

Sve vesti