Razočaranje za vlasnike popularnih telefona

photo 14

Xiaomi ukida MIUI Global Beta program.

 • Од 2012 Лаже И Краде 

  Колко пара толко музике од кинеза само хуавеи ваљда трамп најбоље зна

  Odgovori
 • Janko 

  Koliko sam ja razumeo, ukida se Beta program samo za Redmi seriju. Ali stvarno imaju mnogo bespotrebnih verzija softvera: Kinesku, Rusku, Globalnu, Beta, a za neke modele i Indijsku. Nadogradnje globalne stabilne verzije su na otprilike 2 meseca, što je u cenovnom rangu Redmi serije fenomenalno! MIUI rom je odličano optimizovan, radi bolje i ima više opcija nego bilo koji drugi, a ako neko baš ima viška adrenalina, tu je mi-globe.

  Odgovori
 • Neko bitan 

  Pa neka je, i bolje vise nece biti bagova i radice se ma stabilnosti

  Odgovori
 • Srdjan 

  Pa upravo je Global Beta program i imao za cilj povecanje stabilnosti i ubrzavanje uocavanja i resavanja bagova. Eto, kad neko ne razmislja i ne zna o necemu pa uzme i napise tako neku glupost.

 • Filip 

  Vrlo jednostavno: svi uređaji prelaze na Arc OS. Zato Xiaomi i ostali polako prelaze sa razvoja Androida kakvog znamo na novi operativni sistem, i sve to dugujemo dragom nam svetskom siledžiji.

  Odgovori
 • Dragan 

  Nekada je bilo manje novih modela telefona ali su jako pomagali razvoj svog UI. Polako kreće komercijalizacija, podrška modelima posle godinu dana će biti kao i kod ostalih proizvođača, nikakva.

  Odgovori
 • Smešno, 

  Gluposti...Oprosti...Ja ću sigurno opet kupiti Xiaomi...Zamisli kad bih ja ušao u paranoju zbog ovoga...Ma ne zanima me kako će.Ali znam da hoće.Raditi kao i ranije.Samo neće biti onako već ovako.Ili ti,nije šija nego vrat.Ovo utiče na ove što nemaju o čemu drugom da razmišljaju.Ovo su sporedne stvari u životu.I dok je tako zdrav sam.

  Odgovori
 • Miloske 

  Hhaha zbog toga sam ja kupio xiaomi mi a2 lite koji je deo Android one programa😋

  Odgovori
 • AcA 

  Ja na Pocophone baš juče ubacio global beta. Mada dođe mu na isto kao i stable. Nema nekih razlika osim što je security patch noviji.

  Odgovori
 • Marko 

  A šta se dešava sa korisnicima MIUI Stable i koja je razlika između ova dva programa?

  Odgovori
 • Marko 

  Hvala na detaljnom odgovoru,jel to znači da mi što imamo stable da će nam i dalje stizati ažuriranje sistema?

 • Objektivno gledajući ... 

  Razlika između Beta i Stable verzije je u tome što je Beta test verzija, verzija novog programa koji tek treba da izađe,namenjen korisnicima koji žele da ga testiraju pre izlaska Stable (konačne) verzije, i eventualne greške prijavljuju kako bi iste bile ispravljene. Kada se te greške isprave, izlazi Stable, dakle konačna verzija programa sa kojom se uređaj i prodaje., Korisnici koji koriste Stable verziju neće biti ničim pogođeni, jer oni već koriste najbolju verziju programa, ali oni koji su navikli, da ne kažem pate od toga da prvi probaju najnoviji proizvod, svakako da hoće. Neshvatljiv problem kod Xiaomija je podrška koju su već ukinuli za neke modele, a koji su i dan danas zverke za pola ovih fensi telefona koji prodaju samo ime. Primera radi, Redmi Note 4x sa 4GB RAM-a i 64GB ROM-a, uz Snapdragon 625 Octa-Core procesor na 2GHz je "zapeo" na Androidu 7.0, i ako je taj uređaj i više nego sposoban da "gura" svaki Android, bez po' muke, tako da je to krajnje idiotska odluka komanije. Na sreću, bar za sada, Xiaomi dozvoljava otključavanje bootloadera, tako da postoji mnoštvo alternativa u vidu custom ROM-ova, a ti ROM-ovi po pravilu rade mnogo bolje na svakom uređaju od fabričkih.

 • Sashko69 

  Moj Redmi Note 4x ionako već mesecima nije na listi modela za koje izlazi Beta, tako da nisam nimalo pogođen ovime.

  Odgovori
 • Boyshane 

  Šteta, ovo baš dosta utiče na korisničko iskustvo. Treba razmisliti o alternativama sada. Ja sam baš navikao na MIUI beta...

  Odgovori
Dodaj komentar Svi komentari 14

Povezano

Sve vesti