Mitropolija SPC: Čije je šta bilo pre 1918.

3

Mitopolija crnogorsko-primorska SPC osporila je danas tezu crnogorskih vlasti da je crkvena imovina u Crnoj Gori do...

 • srBEnDA 

  Pa na američkom istorijskom institutu piše da je Stevan Nemanja bio vladar Duklje i tvorac Raške oblasti,zato je njegov najstariji sin nasledio oblast predaka,Vukan!

  Odgovori
 • Smeh 

  Kad popovi bata Rista tumace istoriju nije ni cudo da i Velikog zupana Nemanju, koji je u trinaestom veku porazio sa duplo vecom vojskom Duklju i okupirao je narednih osamdeset godina od strane Raske, da porodicu Nemanjic bez ikakvog utemeljenja svrstavaju kao jednu od Crnogorskih dinastija. Popovi SPC kao popovi na lazima i mitovima bez ikakvog utemeljenja tumace istoriju. To mi lici na onu sliku Sveti Djordje ubija azdahu, pa SPC to tumaci kao da je ubijena stvarna zivotinja a ne mit.

  Odgovori
 • Er 

  To je sve neverovatno kad sluša normalan čovek, čisto pravno ni u Srbiji ne bi moglo da se priča o nekom državnom vlasništvu nad crkvenim objektima jer je i Srbija nestajala sa mape a međuvremenu je međunarodno priznata tek 1878 kad i Crna Gora i to je Srbija iz 1878 bila manja za Rašku oblast, Vojvodinu, a nestala je inače takođe kad i Crna Gora te čuvene 1918 kao država a SPC pokriva prostor mnogo širi nego što je neka državna teritorija i na Balkanu su bili u njenom vlasništvu u raznoraznim državama 1000 i više godina a ima objekte i u SAD,Australiji itd pa tamo nikome ne pada ništa slično što pada napamet Đuki..

  Odgovori
Dodaj komentar Svi komentari 3

Povezano

Sve vesti