Da li se s Micotakisom Grci vraćaju "na staro"?

4

Konzervativna Nova demokratija Kirijakosa Micotakisa ostvarila je očekivanu pobedu na prevremenim izborima u Grčkoj...

 • Zerborus 

  Izostavili ste samo jednu "nebitnu" informaciju, koliko je zadužena danas. Lutajući od jednih neoliberala do drugih očekuju drugačije rezultate, ima lepa definicija za takvo ponašanje.

  Odgovori
 • zigezaga 

  jedino gora situcija od ove političke trenutne kod nas je da ovako kao u Greciji potomci nedodirljivih preuzimaju vlast...mada verovatno ce i toga biti, jer deca se uce na primeru roditelja a to je "bavi se politikom i miran si do penzije (Dacic, Seselj, Palma, Vučko...)"

  Odgovori
 • Tommy Gavin 

  I tako... Elite našle "žrtvu" koja će im pomesti probleme koje su same proizvele i onda se lagano vratile na vlast. Cipras, na kraju ipak, nedorastao izazovu, zabio je prst u oko priznanjem novog imena Makedonije i izgubio vlast (koju nije ni imao, već je bio samo vd). Grci bi mu oprostili žrtve zbog požara, ali je on tu bio zatečen - nije ni bio instaliran da bi rješavao probleme te vrste, nego da riješi ultimativni zahtjev onih koji su ga postavili... Sad će stara elita nastaviti po dobro uhodanom običaju da se zadužuje i kupuje glasove tako što će ostaviti sve one uhljebe u državnoj administraciji. Do izazivanja nove krize... koja će na kraju rezultovati rasprodajom zemljišta, čemu se zapadni finansijeri od početka zluraduju. I kao hijene čekaju da rastrgnu žrtvu. Narod standardno ovca za šišanje. Vlast vratili onima koji su ih unesrećili. Zapadnim školarcima naviklim na lagodan život na vrhu otimačinom narodnog dobra... Sa srećom im/nam svima sa takvim vlastima. Bolje nisu/nismo ni zaslužili!

  Odgovori
 • Mare 

  Stati je razvijen svet. Kod njih su politicari sa pocetka devedesetih vec pokojni. Kod nas se jos bave politikom. I to vrlo aktivno.

  Odgovori
Dodaj komentar Svi komentari 4

Povezano

Sve vesti