VISOKE kazne za govor mržnje na netu i napadne reklame

7

Novine u Predlogu izmena i dopuna Zakona o elektronskoj trgovini - Sajtovi koji ne uklone sporni sadržaj, govor...

 • Mirko 

  Imate onog youtubera Bakaprase koji pljuje druge, psuje ko kocijas i tako negativno edukuje 1,3 milion pratilaca, uglavnom deca i klinci od 11 do 25 godina. Treba poceti od takvih jutubera, koji ni ne placaju porez a vozi proshe Macan i nosi rolex.

  Odgovori
 • Tursija 

  Hoce li Aleksandar Prvorodjeni biti kaznjen posto svaki dan neostomisljenike vredja?

  Odgovori
 • Maglavi 

  A šta je govor mržnje? Npr. ako napišem da mislim da ne postoji crnogorska nacija već da su to Srbi koje Milo na silu, u saradnji sa nazovi crnogorskom elitom, školovanom na Zagrebačkom sveučilištu na silu pretvara u naciju, ili ako napišem da Hrvati ne postoje već su to pokatoličeni Srbi (ili smo mi pravoslavni Hrvati) ili napišem da mrzim ove što paradiraju, jesam napisao da mrzim i da ne priznajem neke nacije, ali da li je to govor mržnje? Ili je govor mržnje ako pozivam da se ljudi skupe i napadnu, lupam, neki auto-servis ili šta ja znam? Pitam sasvim bez zle namere. Kako edukovati ljude i same vlasnike sajtova šta je govor mržnje? Ili napišem "Žene su loši vozači ili bar lošiji od muškaraca" i da je to moje mišljenje? I uvek napišem da je to sve moje mišljenje? Gde je tu element govora mržnje? Da ne bude kao onaj crtani sa Patkom Dačom:" Ali, zar niste rekli da nema ovo, ni ovog, ni ovog, a ni ovog, ovog, ni ovog..." Vlasnici sajtova će sklanjati sve u strahu od kazni? Gde će mišljenje moći da se iznosi slobodno? Naravno, ne podržavam pretnje ili ono "Doćiću ti kući ubiću te blablabla...'? Čemu to sve? Ubuduće će i svaki glas protiv vlasti, kada to bude pogodno, biti prozvan govorom mržnje? Ko god bio na vlasti... :-) Šta nam je do sada falilo? Na koji način je" govor mržnje" do sada ugrožava društvo da bi bili potrebni posebni zakoni? Kako smo opstali do sada?

  Odgovori
 • Zevs 

  u tome i jeste fora, rastegljiv pojam koji zvucnim imenom kao da nekako opravdava svoje postojanje za kaznenu politiku. Koristice se protiv neistomisljenika. Jos jedan korak vlasti ka daljem zastrasivanju i kontroli naroda

 • Nenad 

  E da vidim koji bloger ili novinar ce biti kaznjen

  Odgovori
 • Ivan 

  A šta je sa telefonskim pozivima u cilju otimanja novca

  Odgovori
 • Stevan 

  Tako je ! Za govor i širenje mržnje na Internetu u zatvor ! Na Vračar u Bačvansku ulicu ODMAH !

  Odgovori
Dodaj komentar Svi komentari 7

Povezano

Sve vesti