Planeta majmuna - početak

7

Priznajem, osećao sam poprilično uzbuđenje dok sam sa svojom sestrom išao ka bioskopu na projekciju najnovije...

 • Ivana 

  Malo je čudno ovo što si rekao za specijalne efekte i Serkisa. Čini mi se da si u zabludi kako je film sniman. Inteligentne majmune sve igraju glumci - mada je većina manje poznata od Serkisa, neki od njih su kaskaderi više nego glumci - ali ni Serkis niti iko drugi ne nosi krzno niti bilo kakvu masku, za sve njih je korišćena CGI tehnika. Slično kao sa Golumom u Gospodaru prstenova ili Avatarom, glumci su snimali svoje scene na normalan način ali u posebnim odelima sa kamerama za snimanje lica i produžecima za ruke, a zatim su scenama dodati vizuelni efekti.

  Odgovori
 • Ivana 

  Mislim da si promašio temu s pričom o agresovnosti koja ide sa inteligencijom. U filmu geni ne povećavaju agresivnost, već samo inteligenciju. Bright Eyes je bila agresivna zato što je mislila da će ljudi povrediti njenu bebu. Cezar je postao agresivan samo onda kada je video da neko napada bespomoćnog čoveka sa kojim je bio blizak. Cezar uopšte nije naročito agresivan po prirodi po onome što se vidi na ekranu. Poenta filma je u tome da se inteligentna bića ne mogu tretirati kao kućni ljubimci ili niža bića - paralela sa ropstvom je očigledna.

  Odgovori
 • Saša 

  Sad ovo je kao neki restart ovog filmskog ciklusa koji inače broji pet filmova (onaj Bartonov iz 2001. ne računam). Prvih pet filmova (čini mi se da su snimljeni u periodu od 68. do 73. godine) malo drugačije objašnjavaju izdizanje čovjekolikih majmuna. Ovo pričam na osnovu onoga što znam o zapletu nove priče, a film ću svakako pogledati čim budem imao priliku za to. Ipak je ovo obavezno za sve SF zaljubljenike i mislim mnogo zanimljivije od marvelovih heroja.

  Odgovori
 • Слава Сербие 

  Одгвор за TheTrooper-a:Овај филм ти показује како је све почело. Како је дошло до тога да мајмуни завладају светом и да им у далекој будућности људи буду робови. Цезар, главни јунак овог филма, је добар мајмун и он није за то да се повређују људи, што ће бити приказано и у наставку. Али ће се у његовој \"армији\" наћи мајмун који ће желети

  Odgovori
 • Ivana 

  Ovaj film je toliko dobar da sam uzvikivala \"OMG\" izlazeci iz sale. Ti efekti... trazila sam bilo koji znak, gresku, ali ti majmuni su izgledali stvarno! Jedva sam naterala decka da odemo da gledamo (posle fijaska Kapetana Amerike vise nije verovao u moj izbor) ali i on, najveci kriticar od svih, bio je prijatno iznenadjen. Odusevljena sam time sto su se koncentrisali na samog Cezara a ne za doktora, ceo njegov razvoj od deteta do vodje... Njegovi\"izrazi lica\"... Obavezno odgledati!!! I zaboraviti da je ona verzija iz 2000. god ikada postojala!

  Odgovori
 • TheTrooper 

  meni stvarno nije jasno,izvinjavam se sto cu ispasti glup, ali gde se ova prica povezuje/nadovezuje sa filmom sa mark wahlbergom ? i da li ima povezanosti, nekako mi je to nejasno, veliki sam filmofil,ali izgleda da ovom filmu nisam dao dovoljno paznje pa nisam povezao da li ima veze izmedju onog rimejk/klasika i ovog klasika u najavi,ako neko moze neka odgovori,hvala!

  Odgovori
 • Andrej77 

  Pre svega zelim da se zahvalim g. Bilbiji sto me vratio u bioskop nakon mnogo godina. Ne slazemo se bas u svemu ali boljeg bloga o filmskom repertoaru trenutno nema na elektronskom nebu Srbije. Jedva cekam da se i meni vrati naslednik sa mora pa da uzivamo i u ovom filmu. Pozdrav

  Odgovori
Dodaj komentar Svi komentari 7
Sve vesti