Kako nastaju razmažene generacije

4

Pojmovi voleti dete i vaspitati dete potpuno su se spojili i poistovetili. Negativna posledica toga je stvaranje...

 • tk 

  Da bi dete pravilno raslo i razvijalo se neophodna su oba roditelja pored njega,njihov zdrav odnos ispunjen ljubavlju,tolerencijom,deca sve pamte.a danas naravno je sve vise razvoda i vanbracnih zajednica sto svakako lose utice na dete... sto se tice fizickog kaznjavanja, ponekad mora da posluzi,ovo znam jer studiram fakultet kome je ova prica tema izmedju ostalog.

  Odgovori
 • Obrazovanje plus 

  Deca očekuju od nas da ih disciplinujemo kao što očekuju da ih hranimo, oblačimo i negujemo. Ako im to ne damo neće nas poštovati. Ljudi, čitajte Zorana Milivojevića na vreme, dok su vam deca mala. Kao preventivu preporučujem "Malu knjigu za velike roditelje".

  Odgovori
 • Nikolina mama 

  Mislim da se disciplina postize sa dosta price i mnogo vremena posvecivanja detetu.Nikako fizicko i psihicko zlostavljanje naravno! Ali su bitni strpljenje,upornost i doslednost sto roditelju nije uvek lako. Ne treba da bude uvek NE. Cesto mislimo da ako nesto ne damo detetu da uradi, ne kupimo mu itd da mu manje pokazujemo ljubav. Biti roditelj i ispravno vaspitati dete je prava umetnost. Od njihovog rodjenje treba mnogo ulagati u njih da bi postali kvalitetne i samostalne osobe. Ja ,,vodim tu bitku''a vreme ce pokazati koliko sam uspela.

  Odgovori
 • VeLjAm 

  Pa ja nemam komentar, imam u stvari pitanje, ja sam otac dva maloletna deteta i pre svega pitam autora teksta, pošto u poslednjoj rečenici kaže...: ljubav plus disciplina, a koja i kako disciplina kada po zakonu ne smeš svoje dete ni mrko da pogledaš a kamo li da digneš ruku na njega (pošto smo usvojili, ili ti preuzeli sve evropske zakone koji su bolji od naših). Gde je granica između discipline i fizičkog i psihičkog zlostavljanja? - to mora neko da nam objasni. Ja znam kao su mene roditelji disciplinovali.. u školama danas nastavnik, profesor ne sme da podigne glas na učenika...

  Odgovori
Dodaj komentar Svi komentari 4
Sve vesti