Srpskoj crkvi je potrebno preosmišljavanje

6

Srpska pravoslavna crkva je danas na istoj poziciji kao celokupno srpsko društvo, u traganju, pa je i njoj potrebno...

 • nana 

  Lepo govori ovaj covek.Provuce se neki razumni glas s vremena na vreme u medijima,obicno ostane ispod radara sirokim masama,ali je bar tu.

  Odgovori
 • Ivan 

  Gde bi drugde ekumenisti nego na B92?

  Odgovori
 • miki 

  tacno sam znao da se prozvati u ovom clanku "antiekumenisti" i "borci za veru" covek je reko par njegosevih i svaka cast na tome.

 • pravoslavac 

  Kad govoris o luksuzu i paralelnom zivotu ,verovatno mislis na parohe a ne na parohijane.Krijete se iza parole :koliko ko ima i koliko ko da : a u stvarnosti svestena lica u parohijama su postali gori od poreznika ,samo sto nemaju pravo da plene imovinu. U situaciji kada ogromna vecina seoskog stanovnistva jedva prezivljava i nema novca za osnovne potrebe , svestenici grade kuce,kupuju kola i zive u raskosi. Nije istina da je sve manje vernika ,vec je sve manje onih koji odlaze u crkvu da bi slusalisvestenike koji jedno pricaju a savim drugo rade.

  Odgovori
 • za pravoslavca 

  Ne koristite naziv pravoslavac,kada ne razumete njegovo znacenje.ti da si zaista pravoslavac,ne bi se ni bavio ovim svetom,vec sobom.ovaj pop je ekumenista,to se vidi,takodje ne razume da je to sto prica,utopija i da ce ovaj svet biti sve gori i gori.koga ce to popovi da isprave,bas me zanima.nije nam hristos pokazao kako da ispravimo ovaj svet,vec sebe.rekao je da se ne opiremo zlu,koje vlada ovim svetom.popovi su,inace,bili isti i tada i sada.

 • peraGenije 

  Naslov je potrebno izmeniti. *Drustvenom delovanju crkve je potrebno preosmisljavanje* jer je covek to jasno rekao. Jedno je preosmisliti cetu vojnika na frontu u pobednicku formaciju a drugo preosmisliti Vojsku a od radne snage organizovati komunalne radnike,npr.

  Odgovori
Dodaj komentar Svi komentari 6

Povezano

Sve vesti