Hrišćanski glavari u Jerusalimu ujedinjuju pastvu

8

Pravoslavni vaseljenski patrijarh Vartolomej izjavio je da će njegov sastanak sa poglavarom Katoličke crkve papom...

 • smesno 

  Vi kvazi-pravoslavci sto ne znate istoriju sopstvene slave i idete u crkvu samo kad se neko zeni ili je sahrana a ovamo izigravate neke velike vernike, pijete ko smukovi, ne postite i ne pridrzavate se propisa u svetim spisima, ali je bitno da se kaze da ste pravoslavci, jelte, ne bi li se kako izdigli kao neke velike patriote. Kao prvo, da je hriscanstvo ostalo ujedinjeno Srbi i Hrvati se verovatno ne bi kasapili u toliko velikom broju. Ovde gde religija igra ulogu u stvaranju nacionalnog identiteta i obostranu mrznju bi trebali da rade na pomirenju. To je hriscanski. Vidim tucete minuse na ovaj komentar gore od @Iskreno a verovatno ne razumete ni sta on znaci. Oprostenje i pomirenje je smisao religije. Setite se kako idu reci Ocenasa: "...oprosti nam grehe kao sto i mi oprastamo duznicima svojim...". Zatucani umovi.

  Odgovori
 • Zerborus 

  Ви слободно идите и молите се светом Степинцу (и свако ко то жели), али оставите сваком право да сам одлучи, да ли ће се поклонити таквој врсти цркве!!! И престаните да вређате сваког ко не мисли као ви (то је дух толеранције и Хришћанства).

 • Ispiranje mozgova 

  Pa ako smo sa katolicima bili jedna crkva hriscani,cemu je onda sluzilo raspece Isusovo??Da li to Srpska i Ruska crkva datira posle raspeca Hrista ili pre? Sta je bilo pre toga a za raspad znamo i kako do ujedinjenja posle vise od milenijuma? Kako ujediniti posle toliko vremena i mnogo suprotnosti? Hoce ll sveta stolica i dalje ostati centar moci ili ce ga prepustiti pravoslavnima? Cisto sumnjam da ce doci do ujedinjenja sa katolicima.

  Odgovori
 • Kak 

  Treba da se ujedinimo jer smo hriscani i imamo istog boga a za podelu su iskljucivo krivi crkveni poglavari.

  Odgovori
 • Ja sam pastir dobri 

  Da bi ujedinio pastvu,moras da budes pastir.ovi, svakako,to nisu.oni su lupusi,a od njih pastva bezi.

  Odgovori
 • Ne pominji ime bozije uzalud 

  Niti je bog ucestvovao u vasem raskolu,niti ce ucestvovati u vasem pomirenju.onaj drugi bog,koji vas je i stvorio i kome se molite,on pravu svu ovu komediju od takozvane vere.jedan zakljucak sa istoka,GOSPOD OBITAVA U SRCIMA SVIH SVOJIH STVORENJA I ZAHVALJUJUCI SVOJOJ MOCI,OBMANE I PREVARE,VRTI IH U KRUG,KAO DA SU LUTKE NA DRZALAMA.ima i nasa narodna,KO SA DJAVOLOM TIKVE SADI,O GLAVU MU SE LUPAJU.

  Odgovori
 • iskreno 

  Ja mislim da religija nikad nista dobro nije donela. Ili jedna opsta religija ili nijedna. Svaka podela medju ljudima dovodi do sukoba.

  Odgovori
 • bacac plamena 

  Ovo je strasno! Pravoslavlje ne daj se! Dok je nas i Rusa, bice i Pravoslavlja. Nikakvi unijati i novotarije!

  Odgovori
Dodaj komentar Svi komentari 8

Povezano

Sve vesti