DW: Svi Makedonci će u EU kao građani Bugarske?

10

Direktor Nacionalnoistorijskog muzeja u Sofiji Božidar Dimitrov pokrenuo je kampanju da se svi Makedonci proglase za...

 • imbus 

  Gluposti.... To nikad !!! Oni su Makedonci,a ne obrnuto...kada su bugari dosli na Balkan,znate???

  Odgovori
 • Mikarovic 

  Zao mi je ali makedonija pripada Srbiji i to je samo jedna od mnogih privremeno okupiranih Srpskih teritorija. Nekad se ta regija zvala Stara Srbija i Srbi su je uz malu i nedovoljnu pomoc tadasnjih saveznika i oslobodili od austrougara 1918. Od tada nije prosao ni jedan vek a makedonija je ponovo okupirana od strane novog neprijatelja i sad je moramo ponovo osloboditi...

  Odgovori
 • Grof od Marinkove bare 

  Konacno mi nece trebati ZELENI KARTON na putu do BRATSKE GRCKE.

  Odgovori
 • Nikola 

  Ovo smo mi trebali odavno da uradimo. Mada, narod se buni i za državljanstva crnogorskih Srba, tesko da bi to kod nas prošlo.

  Odgovori
 • Nikola-1 

  Koliko vidim bicete vi Bugari svi Srbi.

  Odgovori
 • posteno govoreci 

  sta su Titovi komunisti uradili sa srpskog naroda...to je nevidjena sramota!

  Odgovori
 • Jesi posteno rekao 

  Tacno tako. Kakvi crni Bugari... Od pamtiveka je to srpska zemlja, u kojoj su srpski vladari imali dvorove, koju su Srbi oslobodili u 1. sv. ratu, i to se zvalo Juzna Srbija. Medjutim, posle 2. sv. rata, dodjose bezbozni komunisti na vlast, proglasise i njih i crnogorce i muslimane za nacije, dadose im republike, unesose mrznju protiv svog srpskog naroda, a Bugari sad koriste priliku pa hoce to da prisvoje.

 • ΔΙΟΓΕΝΗΣ 

  Dobar deo Makedonaca zaista ima krizu identiteta, ali postoje i među njima oni koji razumeju da je najvažniji zakon o poreklu JEZIK. Bez jedne pomoćne istorijske nauke koja se zove lingvistika, nema ni teorija o poreklu i(li) srodnosti naroda. A, makedonski jezik pripada južnoslovenskoj grupi, nikako helenskoj, tračkoj, ilirskoj ili romanskoj. Da, baš onoj istoj grupi koju su pre više od 1300 godina prihvatili Bugari koji su hunsko-onogurskog porekla. Tako da je od njihovog porekla ostalo samo ime plemena - Bugari. Dakle, redak slučaj ali ne i neviđen da su malobrojna slovenska plemena u Trakiji uspela da asimiluje mnogobrojnije Bugare. Suština je da su pre Bugari Makednci negoli obrnuto.

  Odgovori
 • milos 

  opet bi bugari da bugarizuju srbe? njemacka se razbidila pa svi njeni balkansko poltroni dizu glas i izlaze iz jazbina! srbi braco izdrzite i ovaj put dolaze nam za sigurno bolja vremena, Bog je na nasoj strani!

  Odgovori
 • Sport Bili 

  Makedonci koliko znam nisu bili nikada fašisti

  Odgovori
Dodaj komentar Svi komentari 10
Sve vesti