Italija traži od Srbije Geringove slike

12

Italijansko državno tužilaštvo u Bolonji zatražilo je od Srbije da vrati osam slika koje je Jugoslavija 1949. godine...

 • Objektivno 

  Samo ako nam to kompenzuju svim onim što je nama je njihov nestašni ćelavko Benito pokrao i rasturio tokom 2.sv.rata!

  Odgovori
 • Tandrmen 

  Kakve veze sad oni imaju s tim slikama kad je činjenica da je te slike Gering legalno kupio? Oni bi da im se vrati ono što su nekome prodali, a i taj Gering je tada bio zapravo NIHOV veliki prijatelj! Dakle, uzeli pare za slike koje sad hoće nazad! Latinske barabe bi i ovce i novce! Da mi sad fino presavijemo papir i da obračunamo iznos ratne štete za koju su nam slik, kao legalna GERINGOVA SVOJINA, sasvim legalno pripale, ispostavimo italijanima račun za kompenzaciju po osnovu po kojem su slike kod nas, oni lijepo uplate keš i nek onda nose sebi kulturnu baštinu za koju su se kao takvu sjetini decenijama poslije nego što su od Geringa uzeli šušku i smotali je u džep! A bilo bi dobro i da mi njima ispostavimo nekakav zahtjev za naknadu štete koju su sve počinilia (razorili, pobili, pokrali) još od divljanja njihovih predaka u rimskim legijama, pa sve do okupacije Kosmeta!

  Odgovori
 • Rajko 

  Lijepo piše u naslovu... To su Geringove slike, a ne njihove! Vratićemo ih tom Geringu čim ih on lično zatraži!

  Odgovori
 • Rumba 

  Ja ćiu im gratis naslika sliku pa im pošaljite! Biće im sve jasno kad je vide!

  Odgovori
 • Zoca 

  Da neće i NEMCI da im se vrati imovina iz Vojvodine.

  Odgovori
 • Jojo85 

  Treba ima ponuditi neka Kristijanova dela,nastala u Zabeli...ako nece ko ih j...

  Odgovori
 • scout 

  Od Srbije mozete da dobijete samo ...ac a za ostalo se mozemo dogovoriti. Drakce je to lepo rekao.

  Odgovori
 • Moma 

  Ako mogu da te napadnu u ratu znači nemaju časti ni obraza, a uzeli malo i od šiptarske politike i eto odakle toliko cinizma.

  Odgovori
 • Kuku-lele 

  Dobiće, al' ku...!!!

  Odgovori
 • Zed 

  Ne razumem se bas u te zakone i pravila... ali mi zdrava pamet kaze da,ono sto smo dobili kao ratnu odstetu u bilo kom ratu, ostaje kod nas doveka. Narod koji je neduzan stradao i vojnici koji su poginuli braneci nasu drzavu,ne mogu oziveti. Znaci,gospodo Italijani,obrisite ruke. Ali nase je da trazimo od njih da nam se vrati silno zlato i druge dragocenosti, opljackane tokom njihovih pohoda na nasu domovinu. Tone su u pitanju.

  Odgovori
 • Jasta More!!! 

  Dok Vatikan, Njemacka i Italija vrate zlatne poluge i opljackana dobra Srbiji odmah im treba vratiti slike. Oko 80 t zlata je jos uvijek u Vatikanu, umjetnicke slike i istorijske vrijednosti u Italiji i u Njemackoj opljackano zlato i takodje umjetnicka djela i mnogo drugih stvari. Vagonima se bogastvo Srba vozilo za Njemacku i Italiji, pa dok vratite bar trecinu dobicete slike!

  Odgovori
 • Zed 

  Nista ne bi trebalo da dobiju. Mi te slike nismo krali vec dobili. Ako ozive sve one nase civile i vojnike,dobice slike.

Dodaj komentar Svi komentari 12

Povezano

Sve vesti