Kriza u Srbiji: Opada broj donora organa

3

Broj donora organa u Srbiji opada, umesto da raste, rekao je glavni koordinator za transplantaciju srca i...

 • Милан 

  Па још мало ће хватати људе по улицама и болницама па узимати шта треба - имају у комшилуку (на КИМ) искусне људе па могу да их приупитају за савет. Наравно да нема донора када је народ у све већем безнађу. Баш ће неко ко сваког дана размишља шта ће да једе и да ли ће моћи да купи деци обућу, одећу, млеко да се присети у међувремену и да каже себи "а, да, ОК, немам за бурек ни за кифлу, не знам да ли ћу да преживим овај месец са породицом али ћу сад да тркнем да завештам срце, бубрег или рожњачу". Мало растеретите људе свакодневних брига па би требало да почну да размишљају и о другима а овако свако своје д..е гледа. Чак и они који иоле добро живе знају да је у овој држави све неизвесно.

  Odgovori
 • n-twins 

  Nema donora...zato ima bolestina koliko hoces....i to nazalost ne samo kod starijih ljudi..nego kod dece i mladih... Covek ne stigne da bude donor....pretekne ga.....

  Odgovori
 • ko 

  Zalosno je sto nema komentara na ovu vest. Nema donora. A ako zelis da uzmes donorku karticu,i postanes potencijalni donor,na adresu koju si porucio kako bi popunio fornular ti ne salju. Velika neodgovornost. I tu pistoji problem. Ako je neko sprecan da ode na vma ili negde kako bi uzeo donorku karticu,odnosno sprecen licno da ode da popuni formular,trebao bi da bude brz postupak dobijanja don.kartice na kucnu adresu.

  Odgovori
Dodaj komentar Svi komentari 3

Povezano

Sve vesti