Srbija - Austrija 2:2, iz ofsajda!

video 5

Da, bio je ofsajd, ali i - da, opet nam je odbrana tragikomično reagovala, kao kod prvog gola Austrijanaca. Opet smo...

 • Ljizanin 

  Budimo realni,nije bio ofsajd. Bio je pasivni ofsajd,koji se ne svira. Greska odbrane je najvise doprinela primljenom golu.

  Odgovori
 • Milan 

  Prvo, izraz pasivni ofsajd se odavno ne koristi. Koriste se izrazi ofsajd polozaj i ofsajd. Arnautovic je bio u ofsajd polozaju, i da nije uticao na igru, ne bi bilo ofsajda. Medjutim, on je samim svojim prisustvom odvlacio paznju i golmanu i odbrambenim igracima, tako da jeste uticao. Slicno je Paragvaju ponisten gol protiv Spanije na SP 2010. kojim bi Spanija bila izbacena. Igrac u skoku nije bio ni preterano blizu lopte, ali je to bilo dovoljno da omete golmana, pa je drugi napadac stekao bolju poziciju, i gol je ponisten. Da ne pominjem da se ovde Arnautovic aktivirao i uputio sut u okvir gola. On je cak bio najblizi Stojkovicu kad mu je Janko dodao loptu, sto je drugi ofsajd. a trebalo je da se sudi i pre toga zbog svega sto sam naveo.

 • Jaran 

  Janko je dodao Arnautovicu, pogledaj opet snimak (posle onog balvana sto nas je osakatio, Janko je imao kontakt).

 • Muslin 

  Ako se igrac aktivira iz pasivnog ofsajda, i primi loptu, gol koji postigne, ponistava se.

 • Predrag 

  Bio je ofsajd kao greda, posle ugranha lopte austrijskog fudbalera, mitrovic odigrava ona udara u igraca br 21 i odlazi do arnautovica koji je u tom trenutku najblizi stojkovicu. Na taj detalj obrati paznju. Ne branim nadu odbranu, lose su odreagovali, ali pobeda je bitna

Dodaj komentar Svi komentari 5